Solidaritat Osona continua

La secció comarcal, de la mateixa manera que la nacional, es marca un temps de reflexió per pair els resultats electorals. El congrés del 26 de gener fixarà el nou rumb.

Pere Pratdesaba
28 de novembre del 2012
La seu comarcal de SI, a Vic, a la nit electoral. Foto: Albert Bagué

Solidaritat Osona aposta per continuar amb el projecte polític,tot i el revés electoral del partit, aquest 25 de novembre. Així ho va decidir l’executiva comarcal, en una reunió celebrada ahir a al seu de Vic, amb representants de totes les seccions d’Osona. Els resultats de la formació, tant a la comarca com a la resta del país, han estat molt discrets i els han deixat fora del Parlament.

“Tenim clar el projecte de SI, i donarem suport a qui aposti per la independència”, assegura Iban Lapeira, regidor i portaveu de la formació a Vic. Tot i això, SI a Osona, de la mateixa manera que s’ha fet a nivell nacional, s’ha fixat uns quants dies per pair els resultats i decidir el seu futur. La direcció nacional ha convocat un congrés extraordinari per al 26 de gener, un cop ja estigui constituït el Parlament.

“Ara concentrarem els nostres esforços en potenciar les seccions locals i els regidors dels ajuntaments. Tenim 50 regidors a tot el país que no podem deixar sols”, apunta Lapeira.

A Osona, tot apunta que SI patirà algunes baixes, tant de militants com als distints nivells de direcció. “La campanya crema molt. Alguns han demanat la baixa, altres quedaran en un segon pla...”, apunta Lapeira.

Malgrat aquestes perspectives, però, Lapeira fa una lectura força positiva dels resultats de diumenge. “SI no ha estat la primera opció de la majoria de molta gent. Però sí que n’era la segona, i això ens pot ajudar a sortir amb més empenta de cara al futur”, comenta.




 
El col·legi electoral de la Guixa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a