Osona aportarà tres diputats sobiranistes al nou Parlament

Ramon Espadaler, Marta Rovira i Georgina Rieradevall, que deixarà l’Ajuntament de Vic, representants osonencs al màxim òrgan de decisió del país.

Redacció Osona.com
26 de novembre del 2012
Ramon Espadaler, Marta Rovira i Georgina Rieradevall.
Ramon Espadaler, Marta Rovira i Georgina Rieradevall. | Adrià Costa
Ramon Espadaler, Marta Rovira i Georgina Rieradevall. Fotos: Adrià Costa

Finalment, Osona tindrà tres representants al nou Parlament de Catalunya: Ramon Espadaler, portaveu adjunt de CiU al Parlament, i president del Consell nacional d'Unió Democràtica de Catalunya, que ocupava la posició número set a la llista de la federació nacionalista per Barcelona; Georgina Rieradevall, número 2 de la CUP a Barcelona; i Marta Rovira, el número 2 a la llista d’ERC per Barcelona, fent tàndem amb el líder Oriol Junqueras.

Marta Pascal, recentment escollida presidenta de la JNC i que anava el 34 a la llista CiU, s’ha quedat sorprenentment fora del Parlament, després de la davallada de la coalició a Barcelona (totes les enquestes li donaven l’escó). Tampoc seran diputats Josep Anglada, que liderava la llista de PxC en aquesta demarcació, i Sergi Vilamala, a la 18a posició del PSC.

Ramon Espadaler és un incombustible del Parlament. El vigatà, nascut a Sant Quirze de Besora,  fa 20 anys que és diputat a la cambra catalana i entoma la seva setena legislatura. Espadaler ha estat un dels pesos pesants d’Unió Democràtica i ha estat molt proper al seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida. Aquesta espera que sigui la seva darrera legislatura “com a diputat autonòmic”, segons va explicar ell mateix a l’entrevista que li van fer els lectors d’Osona.com.

Marta Rovira, secretària general d’ERC, està cridada a ser una de les grans peces del nou mosaic del Parlament. La vigatana surt molt reforçada d’aquests comicis, després d’haver esdevingut la mà dreta d’un Oriol Junqueras que ha tret el partit de les tenebres i ha aconseguit igualar els resultats de l’època de Carod Rovira.

Georgina Rieradevall és un dels tres diputats amb els quals la CUP s’estrenarà al Parlament. La gironina, que viu a Vic des de fa un temps, deixarà a finals d’any el càrrec de regidora i portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’aquesta població, ja que la formació no accepta la duplicitat de càrrecs. L’assemblea de la CUP decidirà en els propers dies qui serà el seu substitut. De moment, encara no hi ha cap nom a les travesses. Rieradevall, en declaracions a Osona.com, s’ha mostrat molt satisfeta amb els resultats obtinguts per la formació i està molt il·lusionada amb aquesta nova etapa, que igual ella començarà un xic més tard que els seus companys de partit (està embarassada de set mesos).

Entrevistes dels lectors d'Osona.com als tres diputats osonens

Ramon Espadaler: «Cal dialogar amb Madrid pel procés sobiranista»

Marta Rovira: «Reduirem impostos a la classe mitjana i treballadora»

Georgina Rieradevall: «Si el sistema no funciona, millor que caigui»



-------------
Dades d'interès de les eleccions

Arxivat a