Lluçà no autoritza que es faci tractament aeri contra la processionària del pi

El consistori considera que és una fumigació "molt dura", que pot afectar altres éssers vius.

Redacció Lluçanès.com
23 de novembre del 2012
En els propers dies, el Departament d'Agricultura de la Generalitat efectuarà un tractament aeri en diverses zones del país contra la processionària del pi, per tal de controlar les poblacions i limitar els danys que produeix. Al Lluçanès hi ha diversos municipis afectats: Santa Maria de Merlès, Prats de Lluçanès, Lluçà, Sant Agustí de Lluçanès i Sant Boi de Lluçanès.

L’Ajuntament de Lluçà no veu clar el tractament, ja que és “molt dur i afecta o pot afectar molts altres éssers vius”, segons ha explicat a Lluçanès.com la mateixa alcadessa, Eva Boixadé. Per aquest motiu, i després de transmetre aquestes preocupacions al Departament d'Agricultura i de parlar amb alguns propietaris afectats, ja sigui directament o per la proximitat a la zona de tractament, el consistori de Lluçà ha decidit no permetre que es tiri endavant. “A molts països aquest mètode de fumigació ja està prohibit”, diu Boixadé.

Els tractaments es faran en pinedes. No es faran tractaments sobre nuclis urbans ni masses d'aigua i es deixarà una banda de seguretat de 100 metres al seu entorn.

Més informació