Vila d'Abadal demana el vot per a Mas, «encara que sigui prestat»

L’alcalde de Vic i president de l’AMI reuneix una setantena de persones a Santa Eulàlia.

Redacció Osona.com
22 de novembre del 2012
Josep M. Vila d'Abadal, a Santa Eulàlia de Riuprimer.
Josep M. Vila d'Abadal, a Santa Eulàlia de Riuprimer. | CiU Osona
Josep M. Vila d'Abadal, a Santa Eulàlia de Riuprimer. Foto: CiU Osona

L’alcalde de Vic i president de l’Associació Catalana de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d’Abadal, va realitzar ahir un míting a Santa Eulàlia on va manifestar la seva plena confiança en Artur Mas i va demanar el vot de tothom per fer el camí cap a l’estat propi “el més curt possible”. També va aclarir que Unió Democràtica de Catalunya dóna ple suport a l’actuació del president de la Generalitat. A l’acte s'hi van concentrar Una setantena de persones.

L’alcalde de Vic va expressar en diversos moments del seu discurs la seva total confiança cap al president Mas i va demanar el vot de forma directe a tots els assistents, “encara que sigui un vot prestat”.

Vila d’Abadal va assegurar que, com a president de l’AMI, vetllarà “per garantir a la ciutadania que el procés de consulta sigui el més ràpid possible” i d’una manera “pacífica, democràtica i transparent”, tal com volen els catalans. En aquest marc, l’alcalde de Vic va defensar que el país era “de les persones”.

Vila d’Abadal també es va referir als atacs “indignes i brutals” que han arribat des dels mitjans de comunicació de l’Estat espanyol en els darreres dies i va criticar que “fins i tot més enllà de l’àmbit polític, ataquen l’honorabilitat de les persones, passant l’atac al nivell més personal”.

El format del míting permetia el diàleg amb els assistents, que van voler aclarir diverses qüestions. Les preguntes més repetides van girar entorn de les veus discordants de l’estat propi català, una qüestió sobre la qual Vila d’Abadal va contestar dient que “no cal fer-ne cas, doncs qui porta el timó de la nau és el president Mas”.
Arxivat a