López Tena: «L'oposició als traïdors de Catalunya serà implacable»

El líder de SI treu Mas de l'equació sobiranista i s'infla de moral davant de més de 400 persones a Vic, des d'on augura millors resultats que el 2010.

Carles Batalla
22 de novembre del 2012
López Tena adreçant-se a una sala plena a Vic.
López Tena adreçant-se a una sala plena a Vic. | Adrià Costa
López Tena adreçant-se a una sala plena a Vic. Foto: Adrià Costa

Solidaritat Catalana ha aprofitat que jugava a casa (a Vic, capital d'una comarca on va ser segona força a les darreres eleccions) per reivindicar-se com l'única formació política en solitari que vol la independència. Alfons López Tena, en l’acte central de la campanya a Osona, aquest dimecres a la nit, s'ha posat a la butxaca les més de 400 persones que omplien a vessar la sala Marià Vila d'Abadal a l'edifici El Sucre (moltes de les quals han hagut de quedar-se dempeus a banda i banda de les butaques) amb una frase inicial ben explícita: "Vic va ser el turó que va il·luminar la pàtria durant les consultes".

El cap de llista dels solidaris no ha escatimat crítiques al sobiranisme de CiU, que ha qualificat "de frívol i irresponsable". I ha posat d'exemple el fet que fa una setmana els convergents "hagin deixat el control de l'aigua de Catalunya en mans d'una empresa espanyola com Acciona", o el fet d'haver tallat les ales a l'alcalde independentista de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, "que l'han tingut dos anys sense fer res al Parlament". Davant d'una "interdependència que mola i de les temptacions o la tremolor de cames de Mas", Tena ha assegurat que amb SI "Catalunya serà independent el 2014" i que només pactaran amb qui tingui “un full de ruta clar cap a la independència”.
 
El líder de SI ha passat de puntetes sobre l'hipotètic full de ruta pactat i seriós en cas que CiU vagi de debò i li ha recordat que, si abandona la via sobiranista, els solidaris "faran una oposició implacable als traïdors de Catalunya". Pel que fa la intenció de vot, i malgrat les enquestes, Tena assegura que ha percebut "una gran presència i mobilització" i augura uns resultats superiors que en els últims comicis.

De la seva banda, Uriel Bertran, ha apel·lat el país a "enterrar definitivament la puta i la Ramoneta" i ha plantejat "la defensa de la dignitat de la nació amb arguments" davant del discurs de la por. El cap de llista número 2 de Barcelona també ha insistit que el futur estat propi ha de servir per acabar amb "les retallades, el copagament sanitari i els peatges".
 
Núria Cadenes ha demanat la independència per superar "la campanya del pansiment i desànim d'aquell home trist" (en referència a Pere Navarro) així com davant "del front del no de Duran i Lleida". La número 3 per Barcelona ha dit sense embuts que la independència "ja ha començat" i ha fet fàstics a la possibilitat d'escalfar cadira "en un Parlament de fireta de l'autonomisme".

Arxivat a