Els estudiants de la UVic pregunten als candidats joves de CiU

Col·loqui a la universitat, amb Roger Montañola i Marta Pascal.

Redacció Osona.com
21 de novembre del 2012
Marta Pascal i Roger Montañola van participar al debat organitzat per la Unió de Joves d'Osona.
Marta Pascal i Roger Montañola van participar al debat organitzat per la Unió de Joves d'Osona. | Unió de Joves d’Osona
Marta Pascal i Roger Montañola van participar al debat organitzat per la Unió de Joves d'Osona. Foto: Unió de Joves d’Osona

Aquest dimarts, dia 20 de novembre, es va celebrar a la Universitat de Vic el col·loqui organitzat per Unió de Joves d’Osona "Veritat i Mentides sobre l’Estat Propi", on hi van participar els dos candidats joves de CiU, Roger Montañola (UJ) i l’osonenca Marta Pascal (JNC).

Els estudiants assistents van poder resoldre els seus dubtes sobre el camí cap a l’estat propi i sobre si aquest seria viable en un sentit econòmic i polític. Alguns estudiants també van preguntar als dos joves candidats sobre les possibilitats d’entrar a la Unió Europea i el possible boicot de l’Estat espanyol a una Catalunya independent. Roger Montañola va aclarir que” Catalunya és un país que dóna més del que rep a la UE” i que “el boicot espanyol ja el patim avui en dia”. Per tant, “només amb un estat propi disposaríem de les estructures necessàries per contrarestar-lo”.

Marta Pascal va afirmar que desprès del referèndum, en cas de que el resultat sigues favorable al “caldria iniciar una sèrie de negociacions amb Europa i l’Estat espanyol per pactar la forma en que Catalunya esdevindria un nou estat d’Europa”.
Arxivat a