ERC mostra la seva força a Osona i passa pàgina dels darrers comicis

L'acte dels republicans a Vic reuneix gairebé un miler de persones. Junqueras diu que no disputarà el lideratge de la independència a Mas, però que "no serà la crossa de ningú".

Albert Balanzà
21 de novembre del 2012
Junqueras ha protagonitzat el míting de Vic.
Junqueras ha protagonitzat el míting de Vic. | Adrià Costa
Junqueras ha protagonitzat el míting de Vic. Foto: Adrià Costa

Nova demostració de força del sobiranisme a Osona. ERC va tornar a mobilitzar ahir els seus seguidors, tal com havia fet abans del tripartit, i va omplir de gom a gom el recinte firal del Sucre de Vic, amb quasi un miler de persones. El fantasma del resultat de les darreres eleccions al Parlament, on els republicans van perdre el segon lloc a la comarca, en detriment de SI, sembla que s’allunya. El cartell de l'acte era de pes: Oriol Junqueras, Marta Rovira i Jordi Fàbrega.

L’eufòria sobiranista a la comarca contrasta amb la poca motivació de l’electorat socialista. Com a exemple, l’acte central del PSC, que es va celebrar ahir a la mateixa hora que el d’ERC, a pocs metres, a l’edifici del Sucre, amb Joan Ignasi Elena i Sergi Vilamala. Hi van assistir unes setanta persones.

I és que a Osona ja fa temps que és normal l'equació que desitja Oriol Junqueras al Parlament, que CiU sigui primera i ERC segona força (197 i 105 regidors a les eleccions municipals de 2011). Junqueras, interpretant aquest context, ja va avisar de seguida en el seu parlament que la intenció en el camí cap a la independència no és invertir les forces ni disputar el protagonisme del procés ("No estem per disputar el lideratge a ningú, però vetllarem perquè es camini amb pas ferm cap a la independència"), sinó treballar de manera cohesionada i "no ser crossa de ningú".

El candidat d'ERC va burxar en les últimes hores que CiU posés com a condició per engegar el procés independentista l'obtenció d'una majoria absoluta clara en les eleccions de diumenge que ve. I aquest vespre a Vic va tornar a dir que això era "injust", perquè "el poble de Catalunya necessita gent que vulgui treballar sempre". "No som nosaltres qui diu que, si no obté un determinat resultat, s'inhibirà sobre el futur del país", va concloure.

Marta Rovira, telonera de luxe de Junqueras perquè jugava a casa (foto, a sobre), va desgranar de nou el full de ruta sobiranista, i es va encarregar que als socialistes els xiulessin les orelles quan va apuntar que l'alternativa sensata -el subeslogan del PSC- és la independència, perquè ja s'ha convertit en "una obligació per donar sortida a la crisi que pateix molta gent". La vigatana va fixar el gener de 2014 com a data per al referèndum o per a la declaració unilateral d’independència.

Jordi Fàbrega, per la seva banda, va instar a “pensar en els nostres fills”, de cara a la cita electoral de diumenge.

L’acte es va viure en tot moment al mig d’un ambient festiu, amb moltes estelades. El programa va incloure la projecció de diversos vídeos i l’actuació del grup Acustíka. Els presents també van cantar Els Segadors.

Oriol Junqueras, Marta Rovira i Isaac Peraire, al míting d'aquest dimarts a Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a