Raül Romeva porta a Europa unes hipotètiques extraccions per «fracking» a Osona

Els ecosocialistes consideren que aquest mètode per aconseguir gas del subsòl és altament nociu.

Redacció Osona.com
20 de novembre del 2012
Concentració de verds a Estrasburg, aquest dijous 22 de novembre al migdia.
Concentració de verds a Estrasburg, aquest dijous 22 de novembre al migdia. | Twitter / @raulromeva
Concentració de verds a Estrasburg, aquest dijous 22 de novembre al migdia. Foto: Twitter / @raulromeva

L'eurodiputat d'ICV-EUiA, Raül Romeva, presentarà una bateria de preguntes a la Comissió Europea per denunciar la concessió de permisos d'investigació d'hidrocarburs per part de la Generalitat de Catalunya a l'empresa Montero Energy Corporation SL, filial de la multinacional canadenca R2 Energy, que es dedica a fer extraccions de gas del subsòl pel mètode del “fracking”. Raül Romeva, eurodiputat dels Verds Europeus, ja ha denunciat en altres ocasions els permisos d'investigació i d'extracció de gas a l'estat espanyol i a Europa per part d'empreses homòlogues a Montero Energy.

Romeva considera que cal esgotar tot els mecanismes legals per impedir "el fracking a casa nostra" perquè suposa "un clar perill sobre els nostres aqüífers i el nostre territori".

Des de la Generalitat ja s’ha respost a ICV dient que, de moment, no hi ha constància de cap projecte i, per tant, desconeixen si les hipotètiques extraccions es farien amb el mètode de “fracking” o no. De moment, només hi ha els permisos per fer unes prospeccions.

Nota de premsa, des d’ICV Osona

El GDT també alerta de les possibles extraccions