Homs creu que Espanya no podrà impedir la consulta

Convergència i Unió va reunir prop de 200 persones a l'acte de dissabte a Taradell.

Redacció
18 de novembre del 2012
Verdaguer, Homs i Molist, a la taula.
Verdaguer, Homs i Molist, a la taula. | Osona.com.
Verdaguer, Homs i Molist, a la taula. Foto: Osona.com.



Francesc Homs ha protagonitzat l'acte electoral de Convergència i Unió celebrat a Taradell aquest dissabte, dia 17. Davant de prop de 200 persones reunides al Centre Costa i Font, ha afirmat que “els catalans volem un estat propi com qualsevol nació d’Europa” i ha afegit que es farà la consulta “en aquesta legislatura, sigui en quatre, tres o dos anys. Com més aviat millor!”.

Les contradiccions del procés d'independència per part de l'Estat espanyol van ser posades de manifest per Homs, que va assenyalar que si Espanya vol vetar la presència de Catalunya dins la Unió Europea, "primer l'haurà d'haver reconegut com a estat, perquè si no, a qui faria fora la Unió Europea?".  I no solament aquestes són les dificultats espanyoles, sinó que Homs també veu complicat que puguin impedir la consulta a què s'ha compromès CiU: "Només la podrien impedir per l'ús de la força, però això els portaria problemes internacionals. Per tant, al consulta es farà".

El míting del portaveu del govern davant de les persones aplegades al centre cultural de Taradell va començar explicant que “tots som on som, perquè ho hem intentat tot” i creu que hi ha una part molt important de la societat catalana que ha dit “això s’ha acabat, hem d’agafar el nostre camí”. I va desvetllar algunes anècdotes sobre les preguntes que li formulen els mitjans de comunicació estrangers en la seva tasca com a portaveu del govern. Homs ha remarcat el recurrent interès dels mitjans foranis sobre el despertar del sentiment nacionalista a Catalunya, una qüestió sobre la qual  ha dit que “quan explico que Mas és el president número 129, queden impressionats per la llarga trajectòria que tenim”.

Homs també ha parlat sobre “allò que volem aconseguir” i ha explicat que “de la proclama, hem de passar a la possibilitat d’exercir el dret a decidir”.  Els catalans “volem un estat propi com qualsevol nació d’Europa” , i ha remarcat la seva voluntat de què la consulta es pugui celebrar en la següent legislatura, en els anys que calguin, però “com més aviat millor”.

I ha volgut avisar l’auditori davant les actituds “d’aquells que no ens respecten” i ha dit que els catalans ens hem “d’autoimposar” respecte davant les “provocacions que volen convertir això en un fangar”.

La darrera part de la intervenció ’ha basat en l’anàlisi sobre quina és la forma de construir l’estat propi. Homs ha aprofundit en la idea de la importància de poder tenir estructures d’Estat que “és el que necessitem” ha dit,  “per un país que té prou riquesa com per sortir-se’n”. El portaveu del govern també ha fet referència a l’encaix de Catalunya dins del marc de la Unió Europea, i ha apel·lat al sentit comú “doncs Catalunya forma històricament part d’Europa”.  Tanmateix, ha insistit que tot el que s'ha exposat "nomçés serà possible si CiU obté una majoria excepcional el dia 25, amb un govern fort, i per això és necessari anar a votar i aconseguir el vot de gent que potser mai no ha votat CiU".

Homs ha comparegut acompanyat per l’alcalde de Taradell, Lluis Verdaguer, que ha fet la seva presentació rememorant alguns dels moments més emotius del discurs –espontani i directe- que el candidat a la presidència del la Generalitat, Artur Mas, havia fet el dia abans davant d'unes dues mil persones al Recinte Firal de Vic. La resetació va estat a càrrec del delegat de CDC de Taradell, Jordi Molist.
Arxivat a