ICV-EUiA reclama una rebaixa de les taxes universitàries a la UVic

Dolors Camats i Arnau Martí visiten el centre.

Redacció Osona.com
16 de novembre del 2012
ICV-EUiA reclama una rebaixa de les taxes universitàries i la recuperació salarial dels treballadors de la Universitat de Vic (UVIC). Dolors Camats i Arnau Martí, en el marc de la campanya electoral de la formació a Osona, han estat aquest dijous a Vic (foto), on també han demanat una millora substancial del contracte programa i una major homologació amb la resta d’universitats públiques.

El president d'ICV Osona, Arnau Martí, considera que la UVic ha de continuar sent “un motor de dinamització social i econòmica” i que això passa per homologar amb majors criteris públics l’actual servei. “Per nosaltres, el contracte- programa ha d’evolucionar cap un model que l’apropi al model públic, amb una rendició de comptes molt més efectiva, un accés més assequible pels estudiants i la recuperació d’autonomia de la universitat”, apunta.  

Pels dos ecosocialistes, l’augment del govern de CiU del 67% de les taxes a les universitats públiques situa els preus dels graus de les universitats catalanes un 75% per sobre que els de la resta de l’Estat, alhora que les converteix en les més cares d’Europa.  “Davant d’aquest context, la UVic és encara molt més cara que la resta d’universitats públiques, per tant els propers anys tocarà prioritzar un accés més assequible pels estudiants”, diu Martí.

Martí també ha destacat que davant de l’anunci de la UVic que el curs ha començat sense dèficit, des de ICV-EUiA sol·liciten que això es reverteixi sobre una reducció dels preus de les matrícules i la recuperació salarial que els treballadors de la universitat “han hagut d’assumir els dos últims anys per les retallades”.

Posteriorment, Camats i Martí s’han reunit amb el rector de la universitat, Jordi Montaña, i amb el comitè d’empresa.
Arxivat a