El Montseny vol ampliar els límits de la Reserva de la Biosfera

L'objectiu és que el terme municipal de tots els pobles del Parc Natural en formin part.

BaixMontseny.info
16 de novembre del 2012
Pont de les cabres, al Parc Natural del Montseny. Foto: CCEN, Viladrau

El procés de revisió de la Reserva de la Biosfera del Montseny, que ha de comportar una actualització dels programes d’actuació i una modificació dels límits que hauria de permetre ampliar la reserva declarada l’any 1978 amb els límits de l’antic pla especial a la totalitat dels termes municipals dels 18 municipis del Parc (Montseny en queda exclòs perquè tot el munici ja és Reserva de la Biosfera), continua en procés. Entre aquests municipis hi ha Viladrau, Seva i El Brull.

Durant els mesos d’octubre i novembre, s’ha obert una nova ronda de reunions en aquests municipis obertes a tota la població. Ahir al vespre a Campins hi va haver una reunió amb la presència de l'alcalde Andreu Tohà, la directora del Parc Natural del Montseny , Joana Barber i el conseller científic del Programa MAB de l'UNESCO, Martí Boada .

Amb aquestes reunions als municipis es busca posar a la pràctica un procés participatiu dels veïns de la zona perquè tal com explica Joana Barber, des del Parc Natural del Montseny són ambiciosos i per tant es procura que tots els municipis que conformen el parc siguin àrees representatives dels territoris i els ecosistemes amb l'objectiu de conservar la biodiversitat biològica, fomentar el desenvolupament
econòmic i conservar els valors culturals vinculats.

Més informació, des del BaixMontseny.info