Francesc Homs: «No hagués pensat mai que demanaríem el vot a la gent d'esquerra»

El portaveu del Govern fa una marató electoral per quatre poblacions d'Osona.

Redacció Osona.com
12 de novembre del 2012
Francesc Homs, a l'acte de Torelló.
Francesc Homs, a l'acte de Torelló. | CiU Osona
Francesc Homs, a l'acte de Gurb, amb Joan Roca. Foto: CiU Osona

El portaveu del Govern i secretari de presidència, Francesc Homs, ha fet aquest dissabte una marató per la comarca d’Osona visitant Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Gurb i  Prats de Lluçanés. El taradellenc ha dit que “estem davant d’unes eleccions transcendentals i històriques” i ha demanat que “tothom faci tot el que pugui en aquesta campanya”. Homs diu que a Madrid, s’interpretarà el resultat aconseguit per Artur Mas per saber si l’esperit que es va viure el 11 de setembre “va ser seriós o va ser només una flamarada”.

Torelló

Homs ha iniciat el seu periple amb un dinar/col·loqui amb simpatitzants, a Torelló, on també  hi han assistit els candidats de CIU al Parlament Ramon Espadaler i Àngels Subirachs, així com l’alcalde, Jaume Vivet,  i el delegat local de CIU de Torelló, Manel Romans. “No som gent que anem a fer por, sinó que som gent que volem convèncer. Jo no hagués pensat mai que demanaríem el vot a gent d'esquerra, d'iniciativa, o socialista, però aquesta vegada ho estem fent”, ha apuntat.  La sorpresa, ha afegit “és que, o no em diuen que no, o em diuen que sí”.

En referència a la manifestació de passat 11 de setembre  Homs ha dit que “sovint són els de fora els que ens fan adonar d’allò que tenim col·lectivament” i ha explicat que són observadors estrangers els que consideren que la manifestació ha estat l'única amb "una actitud positiva" que s’ha fet, darrerament, en tot el món occidental.
 
Sant Vicenç de Torelló

Més tard, a quarts de 5, Homs es reunia amb un grup veïns de Sant Vicenç de Torelló, on ha explicat la repercussió que té,  per a Catalunya, la política d’inversions que se segueix des de Madrid (a la foto, passejant pels carrers de la població).

“De cada 100 pressupostats, a Catalunya se’n gastin 35, mentre que a Madrid, de cada 100, se’n gasten un 111%”, ha explicat.

A la xerrada, parlant sobre el 25N, el secretari general de presidència ha deixat molt clar que “hi ha en joc una fita històrica i ens estaran observant per saber si l’11 es tradueix en les urnes”. Tota la premsa de Madrid, ha dit Homs, “dispara en la mateixa direcció, siguin de dretes o esquerres, tots van en contra de Catalunya i en contra de l'Artur Mas”. Allò que els hi genera desesperació, “és que no poden fer res contra el vot”.
 
Gurb

El portaveu del Govern ha arribat a l’Ajuntament de Gurb passats 2/4 de 7 i allà, ha manifestat que si el resultat és positiu “aquestes eleccions seran històriques i tothom en parlarà, durant anys, o dècades”. Homs ha reconegut que l’estat propi és un objectiu polític però “està íntimament lligat al pensament que, nosaltres, per nosaltres mateixos, viuríem millor”. I ha afegit: “L’estat propi és una idea lligada al desenvolupament social, cultural i econòmic”.

El secretari general de la presidència ha parlat davant d’un auditori d’una setantena de persones. L’acte ha estat presentat per Joan Roca, alcalde de Gurb i president del Consell Comarcal d’Osona.
 
Prats de Lluçanès

La marató de xerrades per Osona del portaveu del govern ha finalitzat al municipi de Prats de Lluçanés, on ha sopat acompanyat per alguns dels candidats  de CIU al Parlament de Catalunya. Una trobada en què s’ha aplegat més de 160 persones.

---------------------
LES PREGUNTES DELS ASSISTENTS

En les diverses trobades que ha mantingut el portaveu del Govern en la seva ruta per diferents municipis de la comarca d’Osona, ha prevalgut el format del col·loqui. Aquestes han estat algunes de les preguntes que els assistents han fet a Francesc Homs:

- Què passaria si Madrid oferís el pacte fiscal?

“Madrid no té cap intenció d’oferir un pacte fiscal. A Madrid, no tenen la capacitat que tenim nosaltres com a país i com a cultura. Per posar un exemple i traslladant-ho a la nostra cultura empresarial, nosaltres abans de perdre client o un proveïdor ho provaríem, ho negociaríem, però aquesta gent no ho farà”.
“Però per esvair dubtes del tot. Si ho fessin, també ho posaríem en votació al poble de Catalunya. S'ha acabat això de què acabin decidint des de fora. Qualsevol decisió rellevant també s'hauria de posar en votació”.

- Per què s’han fet retallades?

“Les retallades d'avui,són les decisions d'abans d'ahir del tripartit. Hem sigut molt indulgents amb l’herència que hem rebut doncs no n’hem fet cavall de batalla”.
“Les úniques partides que han crescut de forma exponencial a la Generalitat son el deute i els interessos. L’única sortida que s'albira per a la majoria de catalans passa per la construcció d’un estat propi”.

Francesc Homs, a l'acte de Torelló. Foto: CiU Osona
Arxivat a