Uriel Bertran s'envalenteix a Vic, graner de vots de SI

El candidat independentista ja pensa en una declaració unilateral d'independència "quan Espanya bloquegi la consulta".

Carles Batalla
12 de novembre del 2012
Uriel Bertran durant la seva intervenció a Vic.
Uriel Bertran durant la seva intervenció a Vic. | Adrià Costa
Uriel Bertran durant la seva intervenció a Vic. Foto: Adrià Costa

Osona va ser fa dos anys el principal graner de vots Solidaritat. A la comarca on López-Tena havia organitzat la consulta, els solidaris van aconseguir 7.128 vots crucials per obtenir tres diputats. De fet, van ser segona força i van multiplicar per quatre el percentatge del conjunt de la demarcació. En aquest escenari, Uriel Bertran, el número 2 per Barcelona, s'ha deixat anar en un acte organitzat pels joves de Solidaritat de Vic a la taverna La Terra, aquest dissabte.
 
Abans, el regidor vigatà i secretari d'organització comarcal, Iban Lapeira, s'ha queixat que l'Ajuntament "no ha donat permís per organitzar l'acte" a la plaça Josep Anglada. Per acabar-ho d'adobar, CiU ha denunciat SI per un cartell enganxat al carrer Manlleu, que s'haurà de retirar tan aviat com rebin l'avís de la Junta Electoral d'Osona.
 
Incidències apart,  Bertran ha començat recordant que cal rematar la feina iniciada l'11S i "tornar a guanyar la segona part del partit per golejada". Segons el candidat, el tret diferencial de Solidaritat Catalana és que en aquest procés aporta "claredat, amb un calendari, un full de ruta i dates" davant de l'ambigüitat de CiU. "Diuen que l'objectiu és fer una consulta però... sobre quin dret a decidir? D'una consulta el 2016 quan acabi la propera legislatura? Nosaltres volem la independència ja".
 
Bertran ha resumit els reptes de SI en aconseguir "més recursos econòmics, sobirania política i acabar amb l'espoli fiscal" i ha plantejat obertament la declaració unilateral d'independència al Parlament.
 
Pel que fa als dubtes sobre la hipotètica sortida de la Unió Europea, ha recordat que és "un mercat que no voldrà perdre 7,5 milions de consumidors". En plena efervescència oratòria, Bertran ha definit Espanya com "un tigre de paper amb més façana que fons, l'imperi al qual se li han independitzat més territoris en la història de la humanitat".
 
El número 2 a les llistes per Barcelona ha apel·lat a "l'autoestima i la dignitat" per contrarestar "les mentides del PP i l'exèrcit de la por" però també per vèncer la resistència dels enemics interiors. "Una majoria de CiU vol dir que s'hauran de posar d'acord Mas i Duran i Lleida, que encapçala el front del no, amb la qual cosa el procés es perllongarà i s'encallarà".

Uriel Bertran s'ha deixat anar en un acte organitzat pels joves de Solidaritat de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a