«Tots els furts i robatoris detectats a l'establiment seran denunciats»

La Guàrdia Urbana de Vic, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, inicia una innovadora campanya per reduir els furts als comerços.

Redacció Osona.com
10 de novembre del 2012
Joan Ballana, amb el cartell que es penjarà als comerços. Al seu costat, Antoni Jurjo.
Joan Ballana, amb el cartell que es penjarà als comerços. Al seu costat, Antoni Jurjo. | Albert Bagué
Presentació de la campanya, a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana. D’esquerra a dreta: Antoni Brachs, president de l’UCRE; Francesc Hernández, inspector de Mossos d’Esquadra de l’ABP d’Osona; Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat; Antoni Jurjo, cap de la Guàrdia Urbana; Pere Trasserra, president de CentreVic; Bernat Rovira, representant del Mercat Municipal; i Núria Caballé, dels comerciants de la Rambla Hospital i Sant Domènech. Foto: Ajuntament de Vic

La regidoria de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic, a través de la Guàrdia Urbana i conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, posarà en marxa en els propers dies una innovadora campanya de denúncies “in situ” als establiments comercials de la ciutat. Els botiguers podran posar denúncies de furts, danys i robatoris sense moure’s del seu establiment.

La campanya és una nova acció de la regidoria en la prevenció i apropament dels serveis de seguretat a la ciutadania, i té la voluntat d’evitar i/o dissuadir possibles furts i robatoris als establiments comercials. Es promociona mitjançant dos cartells que es veuran a tots els establiments de la ciutat que ho desitgin. El primer cartell es col·locarà a la porta d’entrada de les botigues i el segon a una de les parets de dins l’establiment. A cada cartell s’hi llegeix la frase: “Tots els furts i robatoris detectats en aquest  establiment seran denunciats”.

Els cartells es començaran a repartir la setmana vinent a tots els establiments comercials que, quan el rebin, signaran un full de compromís on es comprometen a penjar-los a la botiga i denunciar tots els furts i robatoris, encara que siguin menors. A més, la regidoria facilita una sèrie de consells de seguretat, per tal de millorar i assessorar en la seguretat a tots els comerciants. La iniciativa també funcionarà durant els caps de setmana.

A la presentació de la campanya, que ha tingut lloc a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana, el regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, ha destacat el caràcter “innovador de la campanya” ja que en aquest format no n’existeixen precedents. “Es tracta de facilitar la tasca al  comerciant, no d’obstaculitzar-li. A vegades, sobretot en establiments petits, no es denuncien furts de 40 o 50 euros perquè és un problema traslladar-se a la comissaria”, ha argumentat.

Per la seva banda, l’inspector de Mossos d’Esquadra de l’ABP d’Osona, Francesc Hernández, ha apuntat la voluntat d’evitar “la percepció d’impunitat” que a vegades generen els furts i robatoris de baixa intensitat.

Aquesta campanya ha estat acollida de manera molt positiva per totes les associacions de comerciants de Vic, que també han assistit a la seva presentació. Pere Trasserra, president de CentreVic, creu que tots els seus associats s’apuntaran a la proposta, ja que donarà molta més “agilitat” a les denúncies. Per la seva banda, el president de l’UCRE, Antoni Brachs, ha celebrat que “la policia vingui a posar la denúncia ‘in situ’ perquè en el cas d’establiments petits, que tenim poc personal, és una facilitat molt gran”.

Joan Ballana, amb el cartell que es penjarà als comerços. Al seu costat, Antoni Jurjo. Foto: Albert Bagué
Arxivat a