El GDT i ICV alerten d'unes possibles prospeccions de gas i petroli a Osona

Les dues entitats creuen que es podria fer servir la fractura hidràulica, un sistema molt contaminant i perjudicial per a la salut.

Redacció Osona.com
09 de novembre del 2012
Un grup de persones particulars i representants d'algunes organitzacions polítiques i socials, reunits el passat dimecres al local del Grup de Defensa del Ter de Manlleu, van acordar iniciar accions per combatre les hipotètiques extraccions de gas o petroli pel sistema de fractura hidràulica (coneguda com a “fracking”) a Catalunya, on ja hi ha peticions de multinacionals per a la seva prospecció, asseguren des de l’entitat ecologista. Aquestes peticions estarien centrades a les zones d'Osona, el Lluçanès i La Segarra, tal com ja va informar Osona.com fa uns mesos. El regidor de l’Ajuntament de Vic Josep Rafús (CiU), a instàncies d’una pregunta d’ICV-EUiA, va explicar en el ple del passat dilluns que el consistori s’havia posat en contacte amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat i els havien assegurat que no hi havia cap petició de prospecció.

Segons els denunciants, entre els que hi ha tècnics de medi ambient geòlegs i químics, la fractura hidràulica provoca riscos sobre la salut, tal com s’ha demostrat en els països on ja s’utilitza aquest sistema.

ICV-EUiA ha pres el testimoni i ja ha anunciat que també prendrà mesures per denunciar les investigacions per hidrocarburs a 33 municipis de la comarca d'Osona amb el mètode del fracturació hidràulica i demanarà a la Generalitat que suspengui les llicències que autoritzen les prospeccions per buscar gas i petroli. L’exconseller de Medi Ambient ecosocialista, Salvador Milà, ha explicat avui a Vic els detalls d'aquestes accions

Què és la fractura hidràulica (des del web del GDT)

Arxivat a