CiU d'Osona vol captar el vot pro-Mas més enllà de les sigles

La federació no busca cap llistó concret, sinó reunir el suport dels qui saben que només Mas pot donar el pas cap a l'estat propi.

Redacció
08 de novembre del 2012
Vergés, Espadaler, Farrés  i Refús.
Vergés, Espadaler, Farrés i Refús. | Osona.com.
Vergés, Espadaler, Farrés i Refús. Foto: Osona.com.

Aquesta vegada, Convergència i Unió d'Osona no es proposa assolir un llistó electoral concret -com va fer exitosament el 2010 quan va superar el 50%- sinó que aspira a recollir un vot que vagi més enlllà de les sigles i que agrupi "els qui potser mai no han votat CiU però que ara saben que cal donar suport al president Mas perquè saben que és l'únic que pot fer el pas per dotar Catalunya de l'estat propi a Europa". Amb aquestes paraules va resumir el diputat Ramon Espadaler les fites de la federació nacionalista a la comarca en la presentació celebrada ahir al vespre a Vic. A més d'Espadaler, van comparèixer davant els mitjans els presidents de CDC i UDC, Joan Vergés i Xavier Farrés, i també el regidor de Vic, Josep Refús, de CDC.

Xavier Farrés va remarcar la forta presència de dirigents nacionals als actes de campanya a Osona, començant pel miting central d'Artur Mas, que tindrà al lloc al Sucre de Vic el divendres, dia 16, després de traslladar-lo des del dia 14, per tal de no interferir en la jornada de vaga general. Hi haurà actes sectorials dedicats a les entitats del tercer sector, amb el diputat al Congrés Carles Campuzano; una trobada amb comerciants, amb el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, i d'altres sessions sobre temàtiques com la sanitat a Osona.

Espadaler no va regatejar conceptes a l'hora de definir aquests comicis com "els més importants que haurem fet des de la recuperació de les institucions catalanes. Mai abans havíem estat una cruïlla tan important. Hem fet l'opció cap a un estat propi, cap a ser un país normal dins d'Europa".

El diputat de CiU, -que ocupa un lloc d'elecció garantida a la candidatura per Barcelona- va assenyalar els tres objectius cabdals de CiU: "Reactivar l'economia i crear treball; preservar l'estat del benestar, i avançar en la transició nacional i fer una consulta democràtica en la qual els catalans decideixin el seu futur". I va puntualitzar que "sense unes estructures d'estat no podrem fer realitat cap dels dos primers punts". I tot això, sota el convenciment que "els vots del dia 25 han de servir perquè el president Mas se senti ben acompanyat pel poble de Catalunya en el camí emprès".

Agenda d'actes confirmats a Osona

Arxivat a