El conseller Mas-Colell dina amb empresaris osonencs

Redacció Osona.com
07 de novembre del 2012
Andreu Mas-Colell, assegut a la taula del Club Tennis Vic, amb Josep Rafús i Ramon Espadaler.
Andreu Mas-Colell, assegut a la taula del Club Tennis Vic, amb Josep Rafús i Ramon Espadaler. | CiU Osona
Andreu Mas-Colell, amb Josep Rafús i Ramon Espadaler, a l'entrada del Club Tennis Vic. Foto: Osona.com

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha dinat avui a Vic amb uns 165 representants del sector empresarial d’Osona  en un acte de precampanya de CiU, organitzat en col·laboració amb el Consell Empresarial d’Osona i la Cambra de Comerç. A l’àpat hi han assistit diversos representants polítics, com el diputat Ramon Espadaler i el regidor de Vic, Josep Refús.

Responent a preguntes de Nació Digital sobre un article que publica avui el professor Francesc de Carreras en què vaticina una situació terrible apocalíptica per a l'economia si Catalunya fos independent, Mas Colell no ha donat cap credibilitat a aquestes prediccions: "Ho anuncia cada cada setmana això. Té molt poca confiança amb Catalunya. Jo no li dono cap credibilitat. El futur econòmic de Catalunya és magnífic si els catalans sabem agafar la conducció del nostre propi destí. I si l'únic que tenen per oferir-nos els que hi estan en contra és la por i els enunciats de l'estil que "si ho fem ens estavellarem", és força poc animador. Hem de tenir confiança en el nostre país."

El conseller ha efectuat aquestes declaracions minuts abans del dinar, en el qual pensava demanar als empresaris osonencs "el seu ple compromís, empenta i tremp (...). Sense un pas endavant, el camí de la nostra economia pot ser de declivi i d'anar avall. Ara és el moment de deslliurar-nos dels molts mecanismes de fre que tenim posats".

---------------------
NOTA DE PREMSA
CIU OSONA

Mas-Colell diu als empresaris  que cal incentivar l’emprenedoria  i augmentar la seguretat jurídica


 Més de 160 destacats empresaris osonencs han participat avui en un dinar/col•loqui amb el conseller d’Economia Andreu Mas-Colell seguint la convocatòria realitzada per CIU Osona.

El dinar ha tingut lloc al Club Tennis de Vic i ha aplegat empresaris osonencs de diferents sectors i municipis de la comarca. El Conseller, acompanyat pels candidats de la comarca a les eleccions del Parlament, ha demanat emprenedoria i una major seguretat jurídica a Catalunya. Després de la xerrada, el conseller ha donat resposta a les preguntes dels empresaris convocats.

Mas-Colell ha dit que els catalans “ens hem passat 30 anys col•laborant amb Espanya, sent productius i intentant construir un estat plurinacional on Catalunya es pogués desplegar amb força”, això, ha dit el Conseller, ja hem vist que “no és possible”.

Centrant-se en temes econòmics, Mas-Colell ha dit que no es tracta només de que ens retreguin recursos sinó que la relació amb Espanya “afecta a les nostres taxes de creixement que, en definitiva, és el que dinamita el creixement econòmic”.
En el marc del dinar organitzat per CIU d’Osona, el conseller també ha volgut explicar alguns del molts punts positius que té l’economia catalana: “En tema de recerca, per exemple, tenim programes que són dels més importants d’Europa, on Catalunya s’emporta més de la meitat del que s’emporta l’Estat espanyol”.

Rodejat dels candidats a les eleccions al parlament de Catalunya de la comarca d’Osona, Mas-Colell ha volgut incidir també en altres aspectes positius del teixit empresarial  català, com pot ser l’emprenedoria. El conseller ha explicat que “per incrementar el nivell d’emprenedoria cal disminuir el nivell de pressió fiscal”, un fet al qual “hi podem arribar a poc a poc, ja que tenim l’herència que tenim” i ha dit que és imprescindible també “un nivell de seguretat jurídica elevadíssim, quelcom que podem engegar ara mateix”.

Josep Rafús i Ramon Espadaler, candidats de CIU al Parlament han fet la presentació del dinar i aquest darrer ha ressaltat la importància de l’austeritat “que és, des de ja mateix, un valor constant”.

Andreu Mas-Colell, assegut a la taula del Club Tennis Vic, amb Josep Rafús i Ramon Espadaler. Foto: CiU Osona
Arxivat a