Sobremunt inventaria 17 camins del municipi

El catàleg ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona.

Redacció Lluçanès.com
06 de novembre del 2012
L’Ajuntament de Sobremunt disposa ja del Catàleg de camins del seu municipi, document en què es defineix el conjunt de camins municipals i els trets fonamentals que els caracteritzen. Aquest catàleg, que ha permès inventariar 17 camins –que sumen 42,6 km- ha estat elaborats per la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat.

Primerament es van triar els camins a inventariar segons indicacions tècniques. A partir d'aquesta informació de base es va realitzar un treball de camp, visitant els camins i recollint-ne les dades descriptives, que es van processar informàticament a fi de crear un SIG (Sistema d'Informació Geogràfica) del catàleg de camins.

Per a cada camí s'ha elaborat una fitxa de característiques; un plànol de situació a escala 1:5.000, en el qual se'n defineix el traçat i la numeració per punt quilomètric, així com la toponímia complementaria i els elements més remarcables; i un recull fotogràfic. Les dades per a la caracterització dels camins són un seguit de paràmetres referents a la geometria, la funcionalitat, l'estat de conservació, l'amplada i el tipus de ferm.