Viladrau, 25è «territori català lliure» d'Osona

El ple aprova la moció independentista amb el vot de només quatre regidors.

Pere Pratdesaba
06 de novembre del 2012
L’Ajuntament de Viladrau va aprovar ahir una moció on es va declarar el municipi “territori català lliure”, tal com ja han fet 24 municipis de la comarca.  El document també insta el Parlament a promoure un referèndum per decidir el futur del país i a prendre mesures per tal d’accelerar el procés d’independència de Catalunya.

La moció és va aprovar per majoria simple. Hi van donar suport quatre dels nou regidors del consistori: Hector Bayarri, d’ERC, el grup que va portar la proposta al ple; Jaume Tordera i Ricard Argenter, de CiU; i Manel Bastias, de l’Alternativa (l’A). Els altres cinc regidors (un de CiU i quatre dels independents de l’A) es van abstenir. El consistori està governat per una coalició formada per ERC i l’A.

L’alcalde, Francesc X. Bellvehí (l’A), es va abstenir, argumentant que estem en època d’eleccions i aquest potser no era “el moment oportú” per aprovar una moció d'aquest tipus. “A Viladrau ja es va fer una consulta i un 50% de les persones empadronades amb dret a vot no van votar. Jo, com a independent no vinculat a cap grup polític, no puc posicionar-me en un tema que no sé el que opina la meitat del poble”, explicava aquest matí Bellvehí a Osona.com.

Amb Viladrau ja són 25 els municipis d’Osona que han aprovat la moció independentista. Els altres 24 municipis on també ha prosperat són: Perafita, Folgueroles, Torelló, Montesquiu, Santa Eulàlia de Riuprimer , Roda de Ter, El Brull , Taradell , Alpens , Olost , Espinelves , Sant Pere de Torelló , Collsuspina, Santa Eugènia de Berga, Sant Vicenç de Torelló, Tona, Prats de Lluçanès , Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Vic , Seva i Tavèrnoles .

L'únic lloc de la comarca on no s'ha aprovat la moció és a Les Masies de Voltregà . En la mateixa línia, a Centelles es va aprovar una moció semblant, però molt aigualida.