ERC Osona prepara una campanya potent amb l'ull posat als indecisos

Els republicans volen recuperar la segona posició a la comarca. Oriol Junqueras, Marta Rovira, Joan Tardà, Joan M. Tresserras, Teresa Jordà i Eva Piquer visitaran Osona.

Pere Pratdesaba
30 d'octubre del 2012
Marta Rovira i Jordi Casals han presentat la campanya a Osona.
Marta Rovira i Jordi Casals han presentat la campanya a Osona. | Adrià Costa
Marta Rovira i Jordi Casals han presentat la campanya a Osona. Foto: Adrià Costa

ERC Osona ha presentat aquest migdia a la premsa la campanya electoral per a les eleccions del 25 de novembre a la comarca. A l’acte, hi ha participat la candidata comarcal i número 2 de la llista dels republicans, Marta Rovira, i el cap de campanya, Jordi Casals.

Els republicans faran una campanya “molt potent”, segons Casals, per consolidar-se com a segona força. A les passades eleccions al Parlament , el 2010, ERC va obtenir uns dels pitjors resultats de la seva història a la comarca, amb només un 9,4% dels vots, perdent el segon lloc en detriment de Solidaritat i el diputat comarcal. En aquesta ocasió, però, el diputat comarcal està més que assegurat, ja que Marta Rovira té una posició de privilegi a la llista de Barcelona.

Els republicans combinaran actes de format més tradicional amb xerrades obertes i d’àmbit sectorial, amb presència als mercats de diferents municipis de la comarca. L’objectiu central de la campanya serà arribar als indecisos, en sectors com els avis, a qui s’intentarà explicar els beneficis de la independència.

La campanya viurà el punt àlgid amb la participació del candidat nacional Oriol Junqueras, que protagonitzarà l’acte central amb Marta Rovira el dia 20 de novembre, al recinte firal del Sucre, un ambiciós espai on els republicans esperen concentrar un munt de seguidors. També hi haurà un acte rellevant a Balenyà amb Eva Piquer.
Passaran per Osona, a més de Junqueras, entre d’altres, Joan Tardà, Joan M. Tresserras i Teresa Jordà. També participaran activament els candidats de la comarca Jordi Fàbrega, Berta Faro, Josep Maria Diéguez, Isabel Vergés i Isaac Peraire.

Un element nou que ERC aporta a al campanya és el globus aerostàtic que passejarà l’estelada pel cel del país, i que també aterrarà a la ciutat de Vic, on hi podrà pujar tothom. Per altra banda, els republicans també aposten amb força per la comunicació 2.0 en aquesta campanya.

Unes eleccions històriques

Marta Rovira, en el seu torn, ha exposat que aquestes no són “unes eleccions ordinàries” sinó unes eleccions “especials”, on el país “ha de fer història”. L’eix central dels republicans serà la independència i el camí per assolir-la.

“ERC té el repte de fer realitat aquell objectiu polític que tants anys ha defensat”, ha apuntat la candidata vigatana. “Però volem arribar a aquest país nou des de les esquerres, amb justícia social, igualtat d’oportunitats i radicalitat democràtica”, ha conclòs.

El proper diumenge, ERC presentarà en un acte a Barcelona el seu programa electoral i, uns dies més tard, el seu full de ruta cap a la independència.

---------------------------
Agenda d’actes a Osona

Dia 8: enganxada 1r cartell. Marta Rovira i candidats osonencs. Plaça de Vic.

Dia 9: 20h Marta Rovira. Tona.

Dia 10: 17h Globus de l’estelada Vic.

Dia 11: Al migdia. Marta Rovira a Prats de Lluçanès. Jordi Fàbrega a Calldetenes. Pere Aragonès a Centelles.

Dia 13: 20h Marta Rovira. Manlleu.

Dia 15: 20h Eva Piquer. Catalunya Sí. Balenyà.

Dia 16: 20h Marta Rovira. Taradell.

Dia 17: Migdia. Marta Rovira i Joan M. Tresserras. Vic.

Dia 19: 20h. Teresa Jordà. Sant Quirze de Besora.

Dia 20: 20h Oriol Junqueras i Marta Rovira. Acte central. Vic

Dia 21: 18h Cesc Iglésies. Sant Vicenç de Torelló.

Dia 22: 12h Joan Tardà, Marta Rovira i Isaac Peraire, a la Universitat de Vic.

Dia 22: 20h Joan Tardà a Torelló.

Dia 22: 20h Marta Rovira a Sant Julià de Vilatorta.

Arxivat a