La candidatura de PxC a les eleccions es presenta farcida d'osonencs

Josep Anglada anirà de cap de llista i Marta Riera, de número 4.

Redacció Osona.com
18 d'octubre del 2012
Josep Anglada, amb alguns dels integrants a la candidatura de PxC.
Josep Anglada, amb alguns dels integrants a la candidatura de PxC. | PxC
Josep Anglada, amb alguns dels integrants a la candidatura de PxC. Foto: PxC

PxC ha fet públic alguns dels noms que aniran a les candidatures del partit de cara a les eleccions al Parlament del 25 de novembre. Destaca la gran afluència d’osonencs a la llista de Barcelona, deu en total. Com a número 1, tal com ja va anunciar Osona.com, hi anirà el president de la formació i regidor a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada.

Al número 4 hi trobem la regidora de Vic Marta Riera, que ha caigut un lloc en relació a les anteriors eleccions del 2010. Aquest moviment no és anecdòtic i li podria costar l’escó a la regidora vigatana si la formació obtingués un resultat espectacular.

Segons la darrera enquesta de La Vanguardia, PxC podria tenir possibilitats d’entrar al Parlament. Tal com va passar en les passades eleccions, sempre segons el rotatiu, tot dependrà d’alguns pocs vots. Però el que està clar és que si PxC entra a Barcelona, i segons la reglamentació electoral (per qüestió de tant per cents mínims), ho faria amb tres diputats. Obtenir un quart escó que permetés l’entrada de Riera, però, sembla força difícil.

Els osonencs que acompanyaran Anglada i Riera a la llista, en llocs ja testimonials, són: Cristina Gayoso, al lloc 13; Maria Pilar Catalan, al 28; Josep Maria Soldevila, al 31; Ester Gallego, al 39; Antoni Sánchez, al 50; Sebastià Povedano, al 58; Carme Solano, al 60; Josep Ricart, al 73; i Josep Saiz, al 75.

Anglada s’ha fixat com a objectiu en aquestes properes eleccions “entrar amb força al Parlament de Catalunya amb cinc o sis diputats, i d’aquesta manera poder assolir grup parlamentari propi”.