Agents Rurals enxampen un caçador furtiu d'ocells al nucli urbà de Vic

La caça amb xarxes japoneses està totalment prohibida i pot comportar penes de presó.

Redacció Osona.com
17 d'octubre del 2012
Les xarxes requisades, a dins del nucli urbà de Vic.
Les xarxes requisades, a dins del nucli urbà de Vic. | Agents Rurals
Les xarxes requisades, a dins del nucli urbà de Vic. Foto: Agents Rurals

Membres del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han localitzat una instal·lació de xarxes japoneses fixes (parany per a ocells) en una zona arbrada  dins el nucli urbà de Vic.  Les xarxes japoneses són un art il·legal de caça prohibida i es trobaven situades molt a prop d’una zona molt transitada de la ciutat.

Els agents rurals van muntar un dispositiu especial per enxampar in fraganti l’autor de la instal·lació que serveix per agafar ocells. El fets van passar dissabte passat, dia 13 d’octubre, quan es va enxampar al furtiu mentre recol·locava gàbies i donava menjar als ocells engabiats que utilitzava de reclam per atraure d’altres ocells a caure a la xarxa.
 
En el moment de la inspecció de la seva instal·lació, propera al parany, els agents van localitzar gabials amb 20 gafarrons i 11 verdums, resultat de les seves captures de força temps. Els agents va procedir a denunciar la caça prohibida i la tinença d’espècies protegides, i es va comissar tot el material. Els animals es van traslladar al centre de Fauna que té el Departament a Torreferrussa.
 
La utilització de xarxes japoneses només s’autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d’aquesta mena de xarxes pels particulars estan absolutament prohibides, i poden ser constitutives d’un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a 24 mesos, i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.
Arxivat a