Ramon Espadaler repetirà com a diputat

Marta Pascal també té gairebé assegurat un escó. Francesc Homs ha declinat entrar a la candidatura de CiU a Barcelona, però tot apunta que seguirà sent “un col·laborador important” d’Artur Mas.

Pere Pratdesaba
15 d'octubre del 2012
Ramon Espadaler i Artur Mas, aquest vespre a Vic.
Ramon Espadaler i Artur Mas, aquest vespre a Vic. | Adrià Costa
Ramon Espadaler i Artur Mas, en un míting a Vic. Foto: Adrià Costa

Ramon Espadaler, portaveu adjunt de CiU al Parlament, i president del Consell nacional d'Unió Democràtica de Catalunya, continuarà ocupant un escó al Parlament de Catalunya després de les eleccions nacionals del proper 25 de novembre. Espadaler ocupa la posició número set a la llista de la federació nacionalista per Barcelona, lloc d’entrada assegurada.

També té moltes possibilitats d’entrar Marta Pascal, recentment escollida presidenta de la JNC. La vigatana ocupa el lloc 34 de la llista de CiU a Barcelona. A les passades eleccions, la federació nacionalista va obtenir 35 escons a Barcelona i, a més, les últimes enquestes pronostiquen que aquesta xifra augmentarà considerablement, amb tres o quatre diputats més.

La gran sorpresa de la candidatura ha estat el taradellenc Francesc Homs. El portaveu del Govern i secretari general de Presidència ha declinat la invitació (anava en principi al lloc número 13) i no repetirà a les llistes “per decisió personal”. Artur Mas ha destacat el gest d’Homs i ha agraït la seva tasca. Això no treu, ha afegit, que no continuï sent “un col·laborador important” si repeteix com a president.

Pel que fa a la resta de representació osonenca, Josep Rafús i Joan Camprubí ocupen llocs testimonials, als números 45 i 64 respectivament.

A les llistes no hi apareix l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Vila d’Abadal, tal com ja va anunciar ell mateix fa uns dies. Vila d’Abadal va acusar Duran i Lleida de veto i d’haver-lo relegat a llocs molt endarrerits a la llista.

Joan Ortega, de dos

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, el conseller d'Interior, Felip Puig, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en aquest ordre, completen el cinc inicial de CiU per Barcelona, per darrere, és clar, del president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas. El Consell Nacional conjunt ha aprovat aquest diumenge per unanimitat les llistes, que han confirmat Albert Batet, Albert Batalla i Santi Vila com a caps de cartell per Tarragona, Lleida i Girona. En el cas de Barcelona, gest especial de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que tanquen la llista de la demarcació barcelonina.

La principal novetat és la pujada d'Oriol Pujol del sis al tres de la llista en substitució de Felip Puig, que passa a la quarta posició. Tanca el quintet de sortida una dona, en aquest cas la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que passa del 12 al 5. Entre els deu primers llocs repeteixen Meritxell Borràs (6), Ramon Espadaler (7), Lluís Recoder (8) i Irene Rigau (9). Un altre que guanya pes és el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, que passa al desè lloc des del 21.

Candidatura de CiU a Barcelona

Arxivat a