Europa lloa la decoració de Nadal a l'Avinguda Roma de Manlleu

La iniciativa s’ha inclòs en una campanya internacional.

Redacció Osona.com
13 d'octubre del 2012
La decoració de Nadal de l'Avinguda Roma de Manlleu.
La decoració de Nadal de l'Avinguda Roma de Manlleu. | Ajuintament de Manlleu
La decoració nadalenca de l’Avinguda Roma de Manlleu (foto, a la dreta), s’inclou a la campanya “A world you like. With a climate you like”, presentada aquest dilluns a Londres per part de la comissionada per l’Acció per al Canvi Climàtic, Connie Hedegaard.

La decoració nadalenca amb consum energètic zero realitzada per l’empresa manlleuenca lavola, amb disseny d’Anna Alcubierre, i que l’Associació de Comerciants de la part alta de l’Avinguda de Roma de Manlleu instal·la des de l’any 2008, és un cas d’èxit de la campanya de la Direcció General d’Acció per al Clima de la Comissió Europea. El vídeo de la decoració nadalenca sostenible que s’ha presentat aquesta setmana va ser gravat a Manlleu a principis del mes d’agost. En aquest vídeo promocional. la presidenta de l’Associació de Comerciants, Dolors Rifà, altres associats i també el director general de lavola, Pere Pous, expliquen com i quan es va dur a terme la iniciativa, els objectius que perseguia i els resultats obtinguts.

La decoració nadalenca sostenible està construïda amb cadenes metàl·liques que reflecteixen la llum dels fanals i que brillen com si estiguessin il·luminades. La decoració és visible tant de dia com de nit i permet un estalvi de 16,55 tones de C02 respecte d’una decoració convencional. Per aquest motiu, pel fet d’oferir una solució per a la decoració nadalenca que és sostenible i no consumeix energia i perquè ha resultat una idea innovadora, ha estat escollida com la iniciativa de l’Estat espanyol més destacable.

Les cadenes són d’alumini i estan tractades per resistir la llum del sol sense perdre el color, no s’oxiden, són reciclables, no els cal manteniment i són lleugeres, fet que en facilita el muntatge. Cada element té una llargada d’entre 4 i 6,30 metres i se subjecten als fanals amb un perfil metàl·lic perforat. L’Associació de Comerciants de  la part alta de l’Avinguda Roma va adquirir aquesta decoració a lavola l’any 2008 gràcies a una subvenció de l’Ajuntament per renovar l’enllumenat de Nadal, i l’ha instal·lada cada any des de llavors.

La campanya “A world you like. With a climate you like” és d’àmbit europeu i consta d’un web que recull iniciatives locals de cada un dels països membres de la Unió Europea que suposen una innovació per a un futur sostenible. La campanya incorpora un pla de presència a les xarxes socials, amb una pàgina de Facebook, un canal a Youtube i un hashtag a Twitter. Properament, es podrà accedir al web en els 23 idiomes de la Unió.
Arxivat a