Alpens esdevé el 15è «territori català lliure» d'Osona

El ple aprova la moció per unanimitat.

Redacció Lluçanès.com
11 d'octubre del 2012
Els set regidors del consistori d'Alpens. Al mig, l'alcaldessa Montse Barniol.
Els set regidors del consistori d'Alpens. Al mig, l'alcaldessa Montse Barniol. | Twitter / @alterttraveria
Els set regidors del consistori d'Alpens. Al mig, l'alcaldessa Montse Barniol. Foto: Twitter / @alterttraveria

L'Ajuntament d'Alpens, format per set regidors independents (Gent d'Alpens), va aprovar ahir, dia 10 d'octubre, un moció per tal de declarar el municipi “territori català lliure”, prendre mesures per tal d’accelerar el procés d’independència de Catalunya i organitzar un referèndum d’autodeterminació, entre d'altres propostes, de la mateixa manera que ja han fet altres poblacions de la comarca i d'arreu del país. Tots els regidors hi van votar a favor. La moció pren com a model la primera que es va presentar a Sant Pere de Torelló.

"Estem molt contents. En aquests moments, els ajuntaments han d'estar al costat dels que han de liderar un canvi per al nostre país", diu Montse Barniol, alcaldessa del municipi.

Alpens és doncs, el 15è municipi d’Osona que aprova la moció independentista. Els altres 14 municipis on també ha prosperat són: Olost , Espinelves , Sant Pere de Torelló , Collsuspina, Santa Eugènia de Berga, Sant Vicenç de Torelló, Tona, Prats de Lluçanès , Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Vic , Seva i Tavèrnoles .

L'únic lloc de la comarca on no s'ha aprovat la moció és a Les Masies de Voltregà. Taradell és el proper municipi on es portarà al ple.