El PSC pot ser quarta força el 25N, segons l'enquesta del CEO

CiU obté el 26% d'intenció directa de vot i ERC i ICV superen el PSC.

Nació Digital
10 d'octubre del 2012
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, durant la intervenció al consell nacional de la formació.
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, durant la intervenció al consell nacional de la formació. | Aleix Moldes
El nou PSC es pot estimbar a les eleccions. Foto: Aleix Moldes

CiU guanyaria les eleccions al Parlament amb el 26,3% dels vots, gairebé un punt per sobre que fa un any, segons l'enquesta d'intenció directa de vot publicada aquest matí pel Centre d'Estudis d'Opinió. Una enquesta que també reflecteix una patacada electoral del PSC que pot cedir la seva condició de segona força a ERC i també es pot veure superat per ICV-EUiA.

Comptat i debatut, segons l'estudi del CEO, els republicans registren el 5,9% de la intenció directa de vot, ICV-EUiA es quedaria el 3,4% i els socialistes tindrien la confiança del 3,1%, és a dir, 7,3 punts per sota que ara fa un any. D'aquesta manera, el PSC passaria de ser la segona força política al Parlament a la quarta, seguida de prop per el PP, que obtindria el 2,8% de la intenció directa de vot.

Pel que fa C's, guanyaria mig punt respecte fa un any, passant del 0,9% dels vots directes a l'1,4%. Solidaritat mantindria pràcticament la seva quota de mercat electoral i obtindria l'1,3% dels vots, dues dècimes per sota del 2011, quan registraven un 1,5% de la intenció de vot.

Destaca del baròmetre del CEO l'alt nivell d'indecisos que pràcticament es dupliquen en un any, passant del 18,5% dels vots al 34,6%. Una situació similar als abstencionistes, que del 5,9% passen al 10,9%, un percentatge similar als que no contesten, que si el 2011 eren el 5,9% ara són un 12,9%.

Enquesta del CEO octubre 2012 (PDF)