Anglada ja es veu assegut en un escó al Parlament

PxC aspira a obtenir cinc diputats al Parlament, tot i el caràcter plebiscitari de les eleccions.

Pere Pratdesaba
09 d'octubre del 2012
Josep Anglada.
Josep Anglada. | Adrià Costa
Josep Anglada, en un ple de l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

PxC  ha fet públic els noms dels quatre candidats que encapçalaran les seves llistes a les eleccions autonòmiques del 25 de novembre. A Barcelona, no hi ha hagut cap sorpresa i el número 1 serà el president de la formació i regidor a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada. A la demarcació de Tarragona, un altre conegut de la comarca: Joan Carles Fuentes, actual regidor de l’Ajuntament de Vic, tot i que viu a Calafell. A Lleida, el cap de llista serà Eduard Pallerola i a Girona, Ignasi Mulleras.

Josep Anglada, en declaracions a Osona.com, s’ha mostrat molt optimista de cara als comicis, tot i les enquestes negatives que han sortit aquests dies en alguns mitjans i que no els donen cap escó, en concret, a El Periódico i El País (a la Razón, en canvi, els donaven tres diputats). PxC, segons el seu president, aspira a aconseguir grup parlamentari, o sigui, cinc diputats, i a obtenir representació a les quatre demarcacions.

Les properes eleccions tindran com a tema central la independència de Catalunya, un àmbit en el que PxC no s’hi troba còmode i que queda molt allunyat del seu discurs contra la immigració. Aquest plebiscit, però, no afectarà els resultats finals, segons Anglada: “Tenim un electorat molt fidel. I hem pujat de regidors a tot el territori. Ja en tenim 67”.

Pel que fa als següents noms de la llista, es faran públics en els propers dies, un cop s’hagi comunicat als escollits. A la candidatura de Barcelona, torna a sonar amb força la regidora vigatana Marta Riera, molt activa a dins el partit en els últims temps i que ja va entrar als primers llocs de la candidatura de PxC en les darrers eleccions.
Arxivat a