UDC acusa Vila d'Abadal de «nul·la» activitat parlamentària

El president de la intercomarcal assegura que aquest és el motiu pel qual no se l'ha situat en una posició de sortida.

B.F. / Nació Digital
08 d'octubre del 2012
Josep Maria Vila d'Abadal és l'alcalde de la població més populosa que controla UDC. Foto: Adrià Costa.

Resposta contundent d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a l'alcalde de Vic i, fins ara, diputat al Parlament, Josep Maria Vila d'Abadal. El president de la Intercomarcal Barcelona Comarques d'UDC, Joan Recasens, ha acusat Vila d'Abadal, mitjançant un comunicat públic, "de voler estendre una cortina de fum per ocultar les causes reals" per les quals el partit no l'ha situat en una posició de sortida segura, a les llistes de les eleccions del 25 de novembre. Segons Recasens, a Vila d'Abadal se l'ha exclòs perquè s'ha tingut en compte "la dedicació a les tasques parlamentàries dels candidats", assegurant a continuació que "en el cas de Vila d'Abadal, ha estat nul·la, a banda del menyspreu per aquesta activitat que públicament ell va declarar en el seu dia".

Segons UDC, la interpretació de Vila d'Abadal és "personal, parcial i injusta" després que el dissabte confirmés que no repetirà a les llistes de CiU al Parlament pel "veto" de la direcció d'Unió com a càstig per haver volgut disputar el lideratge del partit a Josep Antoni Duran i Lleida. El dirigent barceloní dels democristians considera que les paraules de Vila d'Abadal signifiquen un "menyspreu" i una "manca de respecte" al procés democràtic per elegir els candidats, que, segons ha puntualitzat, va ser pautat i aprovat per unanimitat al darrer consell nacional.

A més, Recasens repta Vila d'Abadal i a qualsevol militant ofès "a presentar una proposta alternativa en el si de l'assemblea oberta i universal -no per compromissaris- que es reunirà per acceptar o rebutjar la proposta feta per l'executiva o quantes se'n facin d'alternatives".

Mitjançant aquest pronunciament, el partit ha volgut deixar clar que "res té a veure l'actuació de Vila d'Abadal en l'àmbit nacional i tampoc el seu democràtic intent de ser president del comitè de govern". En el comunicat s'explica que l'executiva de la Intercomarcal de Barcelona Comarques va fer una proposta "raonada" que va ser aprovada per 34 vots a favor, 3 en contra i 3 en blanc i en què es va tenir en compte la dedicació a les tasques parlamentàries dels candidats.
Arxivat a