Duran veta Vila d'Abadal a les llistes de CiU per a les eleccions del 25N

El líder del sector independentista d'Unió i alcalde de Vic no repetirà com a diputat de la federació.

S.Cot / Q.Sallés
04 d'octubre del 2012
Josep Maria Vila d'Abadal
Josep Maria Vila d'Abadal | Adrià Costa
Josep Maria Vila d'Abadal Foto: Adrià Costa

Finalment les instruccions que el líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, va donar a través d'una carta al consell nacional dels demòcrata-cristians celebrat el passat dissabte s'han complert. Segons han confirmat a Nació Digital fonts de la direcció de CiU, Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i líder del sector independentista d'Unió no repetirà com a diputat al Parlament de la federació sobiranista.

Aquesta ha estat la vendetta política de Duran a qui va gosar discutir el seu lideratge en el passat congrés dels social-cristians i va posar en dubte la línia estratègica de la formació no apostant per la independència. El politburó d'Unió així com l'estructura territorial han fet cas a Duran i Vila d'Abadal ha estat exclòs de les llistes que fins el dia 5 poden formalitzar els demòcrata-cristians.

Tampoc hi ha pas intenció per per part de CDC de repescar l'alcalde de Vic com a candidat a un escó a través dels llocs reservats de federació - un de cada cinc- que no entren per quota de partit sinó per nomenament federatiu. La voluntat de Duran de mantenir fora el president de l'AMI serà, doncs, respectada per Convergència.

Per la seva banda, Josep Maria Vila d'Abadal no ha volgut fer cap valoració fins que la decisió no sigui definitiva quan el partit tanqui les llistes de candidats el dia 13.
Arxivat a