Oriol Junqueras compta amb Marta Rovira i Jordi Fàbrega pel 25N

ERC renovarà les llistes per Barcelona amb dos osonencs en possibles llocs de sortida. La vigatana apunta com a número 2.

Q.Sallés/Barcelona
02 d'octubre del 2012
576_1347877612ercvic
576_1347877612ercvic | Adrià Costa
Rovira i Junqueras, a la plaça de Vic en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

Oriol Junqueras ha començat fa dies a fer càbales sobre les llistes electorals, malgrat els cants de sirenes de possibles coalicions electorals independentistes així com fitxatges de desencantats del PSC o independents. Pel president d'ERC, la conclusió és que cal mirar la pedrera de casa i encetar la renovació de les llistes amb "gent de casa". 

D'aquesta manera la llista per Barcelona s'ha començat a perfilar. Com a candidat, ningú entre les files dels republicans discuteix la figura d'en Junqueras, però el tiquet electoral tampoc sembla que serà discutible després que dues independents hagin rebutjat l'oferta d'ocupar el número dos de la demarcació Barcelonina.

Així doncs, tot apunta que la vigatana Marta Rovira, secretaria general del partit, serà la parella de Junqueras. Una decisió que deixa la porta oberta a la incorporació a llocs de sortida de Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i l'impulsor de les mocions per declarar els "municipis territoris lliures". Rovira, de la secció local de Vic, sospesa la possibilitat de no entrar en la quota comarcal osonenca i, per tant, permetria que Osona tingués un altre lloc destacat a les llistes, que ocuparia l'alcalde de Sant Pere de Torelló, entre els 10 primers amb força probabilitats d'entrar al Parlament.

Com a número tres de la candidatura de Junqueras, la federació de Barcelona hauria pactat el nom d'Oriol Amorós, després de tancar la seva primera legislatura amb un full de serveis complert. L'antiga número tres, Anna Simó, portaveu del partit i dels republicans al Parlament, ocuparia la quarta posició. En la mateixa línia es troba el diputat Pere Aragonès, que les travesses el col·loquen al número cinc així com Marc Sanglas, també membre de l'executiva, que conservaria plaça.

Com a novetat, Dionís "Set betes" Guiteras, el sofert alcalde de Moià, ocuparia la plaça destinada al Bages, que havia ocupat l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, ara dedicada en cos i ànima a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència) i a l'Ajuntament bressol del Timbaler del Bruc.
Arxivat a