Unió assumeix sense complexos l'aposta per l'estat propi

El Consell Nacional fixa el rumb marcat per Mas amb "responsabilitat, rigor i preservant la cohesió social".

Quico Sallés / ND
29 de setembre del 2012
576_1348917661unio
576_1348917661unio | Q.S./N.D.


"Recordo que des del 7 de novembre de 1931 Unió ha defensat l'autodeterminació". Així, apeŀlant al dret històric de la formació, l'hàbil president del Consell Nacional d'Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, ha volgut treure ferro a la decisió que aquest matí ha pres el màxim òrgan de decisió dels demòcratacristians: "Avançar amb naturalitat el camí cap a l'estat propi o estructures d'estat, això sí democràticament".

Els més de tres-cents consellers nacionals han decidit, doncs, fer costat al president de la Generalitat, Artur Mas, i candidat de CiU a les eleccions del 25 de novembre, en el seu projecte d'exercir el dret a l'autodeterminació "prioritàriament" a la propera legislatura. Espadaler ha reconegut que el debat entre els tres-cents consellers nacionals d'UDC ha estat llarg i intents i ha mostrat un "increment de les postures sobiranistes igual que es mostra en el conjunt de la societat catalana, perquè Unió s'assembla al conjunt del país".

"L'exercici del dret a decidir i la sobirania plena estan incorporats a la genètica d'Unió", ha assegurat Espadaler que, això sí, ha demanat fer-lo realitat amb "responsabilitat, rigor i la màxima unitat i cohesió nacional". De fet, l'objectiu trascendental és, per Espadaler, que la consulta "s'ha de guanyar i per això cal sumar".