La Fira de l'Hostal del Vilar reuneix els pagesos i els ramaders del Lluçanès

El tradicional certamen de Sant Agustí de Lluçanès ha concentrat uns 2.000 visitants.

Redacció Lluçanès.com
29 de setembre del 2012
Fira de l'Hostal del Vilar.
Fira de l'Hostal del Vilar. | Xavier Sanfeliu
Fira de l'Hostal del Vilar. Foto: Xavier Sanfeliu

Aquest divendres, dia 28 de setembre, s'ha celebrat a Sant Agustí de Lluçanès, en plena muntanya, una nova edició de la Fira de l'Hostal del Vilar, la més important del Lluçanès i una de les més populars i tradicionals de Catalunya. Al certamen, sobretot durant el matí, s’hi han concentrat prop de 2.000 persones, de totes les edats. També hi havia alguna autoritat, com el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, o alguns alcaldes, com Lluís Vila i Rosa Vestit, entre d'altres. Al migdia han caigut quatre gotes.

Durant tot el matí, grans, joves, pagesos, ramaders i fins i tot alguna escola han pogut veure l'exposició de bestiar i maquinària agrícola i ramadera, i la mostra d'oficis artesans. També hi havia parades de productes locals i estava programada una demostració d’embalar manual. La festa s’ha acabat amb un dinar popular i el ball, amb Jordi Bruch.

Aquest any, com a novetat, la fira incorporava el I Mercat de varietats antigues de blat, amb l'objectiu d'afavorir la comercialització dels blats antics collits pels pagesos locals. En aquest mercat s'hi podia trobar farina de xeixa i de forment així com blat escairat.

Seguint el programa que es va iniciar fa quatre anys, la fira també ha inclòs una jornada tècnica, que s'ha celebrat el matí a la carpa de l’Hostal del Vila, organitzada pel Consorci del Lluçanès. Enguany s'ha parlat de "Les varietats antigues locals i venda de proximitat".

Programa d'actes de la Fira

Programa de la jornades tècniques






Galeries de fotos:
- 2012
- 2011 (1)
- 2011 (2)
- 2010 (2)
- 2010 (1)
- 2009 (2)
- 2009 (1)
- 2008
- 2004

Fira de l'Hostal del Vilar. Foto: Xavier Sanfeliu