Manlleu i Sant Julià de Vilatorta també es declararan «territori català lliure»

Els dos Ajuntaments aprovaran dimarts dues mocions semblants, on també s’insta el Parlament ha declarar la independència de Catalunya. S’afegeixen, doncs, a Sant Pere de Torelló, Calldetenes, Vic i Seva.

Pere Pratdesaba
21 de setembre del 2012
L'estelada presideix l'Ajuntament de Sant Julià..
L'estelada presideix l'Ajuntament de Sant Julià.. | Adrià Costa
L'estelada ja presideix l'Ajuntament de Sant Julià. Foto: Adrià Costa

Els plens de l’Ajuntament de Manlleu i Sant Julià de Vilatorta aprovaran dues mocions molt semblants en els seus respectius plens, el proper dimarts, dia 25 de setembre, on els dos municipis es declararan “territori català lliure”. D’aquesta manera, les dues poblacions s’afegeixen a la iniciativa engegada per Sant Pere de Torelló , i que ha tingut continuïtat a Calldetenes, Vic i Seva .

Manlleu, com Vic

A Manlleu, la moció la presentarà l’equip de govern (ERC i ICV). La proposta serà idèntica que la que es va aprovar a Vic i només s’adaptaran algunes enunciats a la ciutat, tal com ha explicat a Osona.com l’alcalde Pere Prat. La moció declara “moralment” Manlleu “territori català lliure i sobirà” i insta el Parlament a prendre mesures per tal d’accelerar el procés d’independència de Catalunya. A diferència de les aprovades anteriorment a Sant Pere de Torelló i Calldetenes, incorpora el terme “sobirà” i que el futur estat català lliure treballarà per la reunificació política dels Països Catalans. També inclou el suport a entitats que treballen en favor dels drets nacionals de Catalunya i de la seva emancipació.

La moció compta amb tots els números per prosperar. L’equip de govern té 10 dels 21 regidors del consistori, per tant, només necessita un vot més de suport o alguna abstenció. CiU decidirà la seva postura el dilluns, en una reunió de l’executiva local. En tot cas, els convergents descarten votar-hi en contra, tal com ha confirmat el seu portaveu, Josep Suriñach, en aquest diari. Per tant, amb la simple abstenció de CiU la moció s’aprovarà.

Sant Julià, com Sant Pere

Pel que fa a Sant Julià, la moció que presentarà l’equip de govern (AVV i SI) agafa com a model la de Sant Pere de Torelló , un xic menys agosarada que l’anterior. La iniciativa  defineix el municipi com a " territori català lliure " i emplaça el Parlament de Catalunya a assumir de forma unilateral la sobirania en un termini de dos mesos, davant la "greu situació" que pateix el país.

La moció serà aprovada amb tota seguretat, ja que l’equip de govern té set dels 11 regidors del consistori. A més, s’està treballant per aconseguir que el consens total, amb l’adhesió dels quatre regidors de CiU, segons ha apuntat l’alcalde Joan Carles Rodríguez.

“Nosaltres no volem cap protagonisme. En aquests moments històrics que vivim cal unitat i sumar”, argumenta l’alcalde. “I si ho fem de manera unitària, millor”, conclou.
Arxivat a