Vic penja l'estelada al balcó de l'Ajuntament després del fracàs del pacte fiscal

Primera reacció d'un consistori a la trobada entre Artur Mas i Mariano Rajoy.

Redacció Osona.com
20 de setembre del 2012
Anna Erra i Toni Serrat, lligant l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Vic.
Anna Erra i Toni Serrat, lligant l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Vic. | Albert Alemany


L'Ajuntament de Vic ha penjat aquesta tarda l'estelada de manera permanent al balcó de l'edifici municipal, fins que Catalunya sigui un estat independent. L'acte protocolari l'han portat a terme alguns treballadors de l'Ajuntament (l'alcalde ha hagut d'anar a Barcelona a la manifestació de rebuda al president Artur Mas), amb l'ajuda dels regidors Toni Serrat i Anna Erra.

La decisió s'ha pres de manera urgent aquesta mateixa tarda, fruit del resultat de la reunió d'aquest matí entre Mariano Rajoy i Artur Mas, que ha tancat les portes a una negociació pel pacte fiscal.

La mesura ja es va proposar en el passat ple del mes d'agost, però CiU no ho va acceptar perquè argumentava que contradeia les lleis i fins i tot s'hagués pogut inhabilitar l'alcalde, Josep M. Vila d'Abadal. La polèmica ha tingut continuïtat durant tot aquest mes, ja que Solidaritat ha recollit firmes per tal de fer canviar d'opinió l'alcalde.

L’estelada ja oneja a la plaça del Mil·lenari des del passat dia 10 de setembre, coincidint amb els actes commemoratius de la Diada.

Anna Erra i Toni Serrat, lligant l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Vic. Foto: Albert Alemany
Arxivat a