Mayte Martín dóna el tret de sortida al Mercat de Música Viva de Vic

El certamen presenta una setantena d’actuacions amb bandes de 10 països diferents. Antònia Font portarà a la capital d'Osona el seu nou treball.

Redacció Osona.com
12 de setembre del 2012
576_1291360181a06d2335e1881f74fd9b5e2abe91195c
576_1291360181a06d2335e1881f74fd9b5e2abe91195c
Els Pets van omplir la plaça de gom a gom. Foto d'arxiu: Joan Parera
 
El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) ultima els preparatius de la seva 24a edició, que tindrà lloc la setmana que ve a la capital d’Osona, entre aquest dimecres i dumenge, dies 12 i 16 de setembre, i que comptarà amb gairebé setanta propostes musicals de 10 països diferents, pensades per donar resposta a les necessitats dels programadors i propiciar la compra-venda de música en directe, objectius fonamentals del certamen.

La direcció artística del Mercat ha volgut crear un programa de concerts amb personalitat de grups que tenen força a l’escenari i coses a dir. Música amb segell d’autor, grups amb un univers artístic i temàtic definit i que han acreditat un projecte professional al darrera que farà que passin coses a l’escenari i fora de l’escenari, amb una intensa activitat de negoci i mercat internacional a la Llotja.

Mayte Martín (foto, a la dreta) serà l’encarregada de donar el tret de sortida al MMVV d’enguany. La cantant actuarà aquest dijous, dia 13 (20:30 h) al Teatre Atlàntida, on presentarà el seu nou disc, “Cosa de dos”. L’artista interpretarà el seu nou repertori, que va des de boleros antiquíssims fins a balades que s’han fet populars en els darrers anys. El seu nou treball és un esdeveniment musical creat des de l’emoció, capaç de remoure l’ànima dels espectadors amb una força inusitada.

El públic reconeixerà meravellosos temes clàssics que fins i tot van ballar de joves. A més, també enamorarà aquells espectadors més joves que, per qüestions generacionals, oposen resistència a descobrir boleros més antics. Justament ells es trobaran en el clima ideal per descobrir aquesta tradició musical, ja que Mayte Martín té una posada en escena que crea naturalitat i intimitat.

La cantant estarà acompanyada per una formació de luxe, elegant i rotunda: Nelsa Baró (piano), Olvido Lanza (violí), Guillermo Prats (contrabaix), Chico Fargas (tumbadora i bongó) i Viçens Soler (pailas i bongó), que l’ajudaran a posar en escena el seu Cosa de dos.

Altres propostes per aquest dijous

A més del concert inaugural, per demà dijous també hi ha previstes les actuacions de Coetus & Eliseo Parra que presentarà el seu segon disc “Entre Tierras”, Brossa Quartet de Corda amb Falsalarma i Jordi Domènech que posaran en escena la seva nova proposta “Retaule d’avars”, Escalandrum que presentarà “Piazzolla plays Piazzolla”, Eténèsh Wassié & Mathieu Sourisseau que es presentarà per primera vegada a l’Estat espanyol, La Negra que donarà a conèixer al MMVV el seu segon treball “la que nunca” o els canaris GAF que compten amb un dels millors directes de l’estat segons la revist Go Mag.

A més, dijous serà el torn dels artistes de Minas Gerais de Brasil, Rafael Martini i Kristoff Silva, que tocaran al Mercat de Música Viva de Vic gràcies a un dels acords internacionals amb els quals compta el MMVV.

Marc Lloret, director artístic del Mercat de Música Vica. Foto: Adrià Costa

Per últim, els concerts gratuïts del Sucre s’inauguraran amb Guillamino, We are Standard, Dorian, Addictve TV i les sessions de DJ Ricky Gil.

El Mercat, un punt de trobada del sector i concerts per a tots els gustos

El MMVV comptarà amb nombroses actuacions nacionals com la presentació del disc d’Antònia Font o l’actuació dels bascos We are Standard i els catalans ZA!, Love of Lesbian, Guillamino i Maria Rodés, entre molts altres. Es podrà veure, per exemple, l’espectacle “Pansori meets flamenco”, un show protagonitzat per un dels grups més emblemàtics de l’escena tradicional coreana, Jeon Ga Ak Hoe, que actuarà amb la guitarrista Marta Robles.

A més a més, els espectadors també podran gaudir de bandes de França (Erevan Tusk), Bèlgica (Orchestre International Du Vetex), Suècia (Phronesis), Estats Units (Rebecca Gates y Ted Leo), Etiopia (Eténèsh Wassie & Mathieu Sourisseau), Anglaterra (Addictive TV), Alemanya­­ (Mo’HOrizons) i Portugal (Lula Pena).

Tots aquests concerts, així com la gran quantitat de trobades professionals que s’hi organitzen, tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats dels programadors i propiciar la compra-venda de música en directe.

Vic, com a mercat que és, vol ser un punt de trobada referent del sector musical, contribuir a dinamitzar la indústria musical del país i convertir-se en un punt de reflexió sobre la música. Per a aconseguir aquests objectius, la 24a edició del MMVV presenta algunes novetats al MVLab –apartat professional del Mercat de Música Viva- com són els nous formats d’espai a la zona professional i l’ampliació dels speed meetings.

Article: 'Vic enllesteix la seva edició més internacional'

Programa de concerts

Localització dels escenaris

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic





Programa de concerts de Músics al carrer






Presentació de la 24a edició del Mercat de Música Viva, el passat mes de juny a l'Atlàntida de Vic. Foto: Adrià Costa

-----------------

Galeries de fotos:

MMVV 2011
-Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
-Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006

 
La plaça Major plena de gom a gom. Foto: Adrià Costa
Arxivat a