Collsuspina descarta prohibir la circulació al carrer Major

Comença el procés de participació ciutadana per “pacificar” el centre del municipi.

Redacció Osona.com
06 de setembre del 2012
L’Ajuntament de Collsuspina impulsa un procés de debat públic amb la intenció de “pacificar” el carrer Major. El consistori es proposa trobar una solució que permeti poder recuperar el carrer per a les persones sense renunciar a rebre visitants.

La gran afluència de persones que arriba al poble els caps de setmana i durant les vacances comporta l’ocupació d’aquest carrer per vehicles (cotxes, motocicletes, quads...) que dificulten l’ús cívic i trenquen la tranquil·litat que normalment caracteritza la vida del municipi.

La primera reunió sobre el procés de debat públic es va celebrar el passat dissabte a la tarda, al local social i cultural Ramon Cabanes. Hi van assistir una cinquantena de veïns, una xifra molt important, tenint en compte que el nombre total d’habitants del poble voreja els 400.

Entre les propostes que van anar sortint, la majoria anaven encaminades a aconseguir una millor compatibilitat d'usos, com reduir l'espai i el temps permès d'aparcar, o utilitzar elements de mobiliari urbà que permetin una major tranquil·litat als vianants. Gairebé bé tothom creu que les bicicletes i motos han de poder seguir circulant, però a velocitats "no perilloses".

“Pràcticament es va descartar prohibir la circulació total pel carrer Major. Tothom va veure clar que amb petites intervencions es pot millorar l'aspecte del carrer en aquests dies de més afluència de vianants”, ha explicat l’alcalde Oriol Batlló a Osona.com.

Un consell assessor

L’acte va ser presidit per l'alcalde, amb el suport de Miquel Brinquis, cap de l'oficina de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, i l'assessorament tècnic de Yolanda Jimenez d'Eidos.

Amb aquesta assemblea es dona per iniciat un procés que té com a doble objectiu d'una banda la pacificació del nucli urbà, i d'altra, la creació d'un consell assessor que ha de ser un òrgan de participació ciutadana estable que permeti una interacció més directe entre la població i l'equip de govern.

Per formar part del consell assessor o per participar en el debat del pacificació, els habitants de Collsuspina tenen a la seva disposició una bústia a les oficines de l'Ajuntament i una adreça electrònica: collsuspina@diba.cat