Una cinquantena de personalitats d'Osona dóna suport a la marxa de l'11-S

El consell assessor de l'ANC Osona està format per metges, esportistes, filòlegs, músics, empresaris, fotògrafs, capellans, escriptors...

Redacció Osona.com
06 de setembre del 2012
El consell assessor de l’Assemblea Nacional d’Osona ha emès un comunicat on insta la ciutadania a lluitar per la independència de Catalunya i a assistir a la manifestació de la Diada Nacional a Barcelona.

El consell està format per una cinquantena de personalitats d’àmbits molt diversos. Entre aquests, hi ha Pilarín Bayés, Imma Bellafont, Quimi Portet, Josep Puigdollers, Ricard Torrents, Assumpta Fargas, Cesk Freixas i Antoni Pladevall.

Tota la informació de la manifestació a Barcelona



--------------
COMUNICAT DEL CONSELL ASSESSOR DE L’ASSEMBLEA NACIONAL D’OSONA


Gent d’Osona, vivim uns temps en què cal prendre decisions. Amb seny i amb coratge. Per al bé i el futur del nostre país.

Tenint en compte els actuals atacs i retalls continus i de tot ordre a la migrada  autonomia de què disposem i el procés de destrucció econòmica, política i social a què està sotmès, d’un temps ençà, el nostre país.

Tenint en compte la repetida negació per part de l’Estat espanyol de la voluntat, expressada en diverses ocasions pels nostres homes i dones, de superar l’etapa autonòmica actual per aconseguir nivells d’organització i de decisió pròpia més avançats.

Tenint en compte que la situació d’espoli econòmic que patim i la incapacitació de prendre decisions sobre els camps més importants de l’activitat humana limiten greument el nostre nivell de vida i deneguen i impedeixen un futur  esperançador i solidari a la nostra societat.

Tenint en compte el tracte indigne i discriminatori que l’Estat espanyol aplica a la llengua, a la cultura i a la societat catalana i tenint en compte la ruïna moral, social i econòmica que comportaria el fet que el nostre poble acceptés aquest estat de coses.

Tenint en compte aquesta situació fem una crida a totes les institucions, organitzacions i grups, i en primer lloc, a les forces polítiques que ens representen, perquè mantinguin una ferma actitud d’unitat en tot allò que afecti el nostre futur immediat, és a dir, als camins i a les accions a prendre per guanyar  la independència. El trencament de la unitat en aquest procés cap a la independència és un acte antipatriòtic i mancat de tot seny.

Fem una crida també a tots els homes i dones de la comarca a participar a la manifestació per la independència que tindrà lloc el dia 11 de setembre a Barcelona. En aquests moments en què esta en joc la nostra dignitat i la necessitat inajornable d’esdevenir un Estat més d’Europa, amb la mateixa capacitat de decidir que qualsevol altre poble del nostre continent, tothom té el dret i el deure de participar en aquesta tasca col·lectiva.

Per una Catalunya pròspera i lliure, per un país amb dignitat i futur, vine a la manifestació, treballa per la independència. No hi pot faltar ningú.

Setembre de 2012

HO FIRMEN:

Imma Albó, documentalista; Núria Albó, escriptora; Antoni Anglada, metge; Enriqueta Anglada, filòloga; Toni Anguera, fotògraf; Sebastià Bardolet, músic; Ramon Barniol, metge; Pilarín Bayés, ninotaire; Imma Bellafont, llibretera; M. Carme Bernal, filòloga; Ferran Blancafort,  arquitecte; Enric Buxaderas, jugador d’hoquei; Pilar Cabot, escriptora; Quim Capdevila, mestre xocolater i cooperant; Mn. Pere Cases, rector de parròquia; Isidre Castanyer,  ramader; Pep Comeres, filòleg; Enric Costa, notari; Josep Costa, empresari; Joan Crosas, actor; Ernest Crusats, músic; Josep Cullell, aparellador; Candi Espona, advocat; Assumpta Fargas, filòloga; Jordi Folch, metge; Joan Freixanet, mestre cultural artesà cisteller; Cesk Freixas, cantautor; Anton Granero, dissenyador gràfic; Nandu Jubany, cuiner; Ferran Latorre, alpinista; Miquel Masoliver, jugador d’hoquei patins; Jaume Ortiz, comercial; Just Palma, enginyer T de mines; Antoni Pladevall, escriptor; Pep Poblet, músic; Manuel Porta, metge; Quimi Portet, músic; Pere Puig, poeta; Josep Puigdollers, empresari; Josep M. Puigdomènech, pagès i cantautor; Josep Pujadas, empresari; Andreu Roca, comptable; Josep Maria (Titi) Roca, jugador d’hoquei patins; Ramon Roca, sastre; Joan Rovira, empresari; Pep Sala, músic; Ramon Serra, periodista; Dolors Solà, filòloga; Lluís Solà, poeta; Josep Terradellas, economista; Ricard Torrents, assagista, traductor i crític literari; Josep Vernis, pintor; Lluís Vila d’Abadal, filòleg i historiador; Josep Vilaró, metge, i Josep Ylla-Català  – advocat.