El Torneig de Bàsquet Unnim es consolida com la gran festa del bàsquet català

La competició es disputa aquest cap de setmana a diverses poblacions d'Osona. S’espera l’assistència de 2.500 jugadors i d’uns 10.000 espectadors.

Redacció Osona.com
28 d'agost del 2012
576_1314560207_Adri_Costa_11_Torneig_BAsquet_Unnim_sT_jULIA_2011
576_1314560207_Adri_Costa_11_Torneig_BAsquet_Unnim_sT_jULIA_2011 | Adrià Costa
Partit entre l'Assignia Manresa i el CAI Zaragoza, l'any passat. Foto: Adrià Costa

El 28è Torneig de Bàsquet Unnim, "el més gran d’Europa i la gran festa del bàsquet català", segons els organitzadors, ja està a punt. Es disputarà aquest cap de setmana, del 31 d’agost al 2 de setembre. Seran tres dies intensos, amb 2.500 jugadors, uns 200 equips, 150 àrbitres i 150 voluntaris. S’esperen uns 10.000 espectadors, que ompliran les 25 pistes de diverses poblacions d’Osona.

La novetat més destacada d’enguany és la creació de l’App oficial del torneig, on es podran consultar en temps real els resultats i classificacions de cada una de les 24 categories. Incorpora un mapa amb tots els punt d’interès, informació sobre les principals activitats i un degoteig de noticies relacionades amb el torneig. Es pot descarregar gratuïtament a http://appshopper.com/sports/basquet-sj
 
Com cada any, hi haurà els partits d’exhibició amb equips de primer nivell que estan fent la pretemporada. Es podrà gaudir de l'actuació, entre d’altres, del Joventut, el Manresa, dues universitats americanes masculines (Boston i Princeton) i una femenina (Oregon). Tots aquest partits es jugaran al Pavelló de Sant Julià, amb l’entrada gratuïta. El dijous 30 d’agost, a les 20 h, es jugarà el partit inaugural del torneig, entre l’Oregon University i l’Uni Girona.

El Clínic per entrenadors d’aquest any serà impartit per Jaume Puncernau (dissabte, 12h), amb el tema “L’ajuda en la construcció defensiva”. Una altra novetat interessant serà el “Youth Clinic”, clínic per a joves, impartit per l’Staff tècnic del Boston College dels EUA (dissabte, 16h).

També es farà per primer cop la taula rodona “Medicina i Bàsquet”, amb la col·laboració de la FCBQ, i amb la participació dels doctors J. Ricard Serra-Grima i Jorge Guillén, Anna Farrés (INEF) i Toni Bové (fisioterapéuta F.C.Barcelona). Dissabte, 13:20 h.

Com en els darrers anys, el punt culminant d’emoció se situarà el dissabte nit, amb l’All Stars del Torneig, que inclou la final del concurs de triples Esclat i el concurs d’esmaixades Powerade, amb importants premis en material esportiu.
 
Totes les activitats paral·leles relacionades amb bàsquet es realitzaran al Pavelló de Sant Julià, amb l’entrada lliure. A part de les esmentades també hi haurà altres propostes, com el partit de bàsquet adaptat amb cadira de rodes, el partit dels alumnes de l’escola CAR Sant Tomàs, el Trofeu A. Tobal, amb els cadets de la Penya, el Manresa i la selecció d’Osona, el partit de la selecció femenina d’Osona...

PROGRAMA DELS PARTITS D’EXHIBICIÓ

Dijous, 30 d'agost
20:00h Oregon University (NCAA femení, USA) - Uni Girona

Divendres, 31 d'agost
20:15 h Princeton University (NCAA masculí, USA) - Assignia Manresa

Dissabte, 1 de setembre
18:00 h Oregon University (NCAA femení, USA) - Santa Rosa de Lima (Barcelona)
20:15 h Boston College (NCAA masculí, USA) - FC Barcelona Regal (LEB OR)

Diumenge, 2 de setembre
12:45 h Princeton University (NCAA masculí, USA) - CB Prat Joventut (LEB PLATA)
18:30 h FIATC Joventut Badalona - Assignia Manresa

Programa d'activitats i més informació, des del web del torneig



--------------------
Galeries de fotos del Torneig de Bàsquet Unnim:

2011
- Partit ACB CAI Zaragoza - Assignia Manresa
-Trofeu Albert Tobal: Joventut Badalona - CB i Unió Manresana - Selecció d'Osona
- Primers partits

2010
- Partit d'exhibició de la Selecció Catalana de Bàsquet de minusvàlids
- Final del Trofeu Albert Tobal Joventut-Manresa
- Partit ACB Joventut-Manresa
- Primers partits

2009
- Partit ACB: Barça - Manresa
- Partit d’exhibició de la Selecció Femenina d’Osona
- Primers partits

Silueta d'un dels jugadors que disputaven el 27è Torneig de Bàsquet Unnim, l'any passat a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Adrià Costa