En Toca-Sons s'acosta

La Festa Major de Taradell celebra el 20è aniversari de bandoler més emblemàtic de la població

Redacció
16 d'agost del 2012
576_1314315295_Adri_Costa_MG_0534_Toca-sons_Taradell_2011
576_1314315295_Adri_Costa_MG_0534_Toca-sons_Taradell_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Taradell encetarà aquest divendres la Festa Major d'enguany amb una estrella icònica, no només de la vila osonenca sinó del país, el 17 d'agost, el bandoler Toca-Sons que enguany abraonarà la vila per vintena vegada el dia 25 d'agost amb tota l'honor que correspon. ( programa d'actes)

El programa d'actes que rodeja la Festa Major omple cinc dies d'activitats redefinides per la crisi econòmica però sense perdre pistonada. El divendres s'enceta amb la inauguració de l'exposició d'artistes locals. I diumenge 19, la festa ja agafa embranzida amb el Poblat Bandoler, que es recupera després d'un any sense fer-se. S'ubicarà al Parc d'Esports i l'entrada, de 3 euros, permetrà banyar-se a la piscina. De 10 a 1 i de 4 a 8, es faran activitats perquè els més petits es comencin a endinsar en el món bandoler.

El dilluns dia 20, continuarà la gresca amb La nit del Bandoler. Organitzada amb el Centre Excursionista és una acampada al Castell d'en Boix en una "nit plena de sorpreses". El sopar s'ha de portar, i qui vulgui la tenda per passar una nit d'estiu divertida i calurosa. L'endemà al matí hi haurà esmorzar per a tothom. La nit del Bandoler sortirà a dos quarts de 9 del vespre des de la plaça de les Eres. Aquesta activitats es gratuïta.

Torna per cinquè any consecutiu la camidada nocturna. S'haurà de pagar un preu simbòlic de 2 euros i estrena nous guions i escenaris. Començarà a dos quarts de 10 del vepre i anirà a càrrec dels actors de "Canya que no és conya".

El dia principal serà dissabte 25 d'agost. Les activitats començaran al matí amb el Mercat del segle XVII, als voltants de la Sagrera. A les 7 del vespre, en Toca-Sons i la seva colla entraran al poble i començarà l'espectacle. Les sardanes seran a la plaça de les Eres i el judici es farà als jardins de Can Costa. Aquest any, tampoc faltarà a la cita el Toca-Sons Canalla.

L'Agrupació d'en Toca-Sons també organitza la segona edició de la Festa Maricel. Començarà a dos quarts de 12 de la nit a la Carpa de Can Costa. Les entrades, a 10 euros, i es poden comprar al Cafè de Can Costa, l’Hostal Rosa, el Karra Teka, la Nonna Jovita i el Bar Taradell.


Homenatge i mercandatxe

L'organització vol dedicar la festa a tres taradellencs que s'han mort l'últim any: en Lluís Perona, en Joan Tuneu i en Xevi Sañé. El cartell de la Festa d'en Toca-Sons és obra d'en Lluís Prat. Una combinació de la forca i imatges d'espais emblemàtics de Taradell com el Castell d'en Boix o la Torre de Don Carles. Aquest any, també s'han fet samarretes noves, que es podran comprar durant els dies de la festa.

Galeries de fotos de la festa major de Taradell:

2011
-  Festa Maricel
Festa d'en Toca-sons
Mercat del segle XVII
-  Toca-sons Canalla

2010
Festa d'en Toca-sons
Mercat del segle XVII
Poblat bandoler

2009
Festa d'en Toca-sons
Mercat del segle XVII
Pregó
Poblat bandoler
-  Concert dels Rengles
-  Cabaret ambulant
-  Animació infantil

2008
Festa d'en Toca-sons
Mercat del segle XVII
Concerts d'Intifada i Obrint Pas

2007
Mercat i Festa d'en toca-sons

2006
Mercat Medieval

Foto: Adrià Costa