La independència, a peu

Arnau Urgell
23 de juliol del 2012
La Marxa, a la sortida de Manlleu. Foto: Joan Parera

L'independentisme s'ha posat a córrer. Per primera vegada veu possible l'objectiu final i no vol parar. Amb aquest esperit s'ha celebrat aquest cap de setmana la primera Marxa cap a la Independència que ha conjugat la “bogeria” de l' ultrarunning amb el creixent sentiment sobiranista. Un total de 126 persones han participat en una prova no competitiva i que consistia en recórrer els 110 quilòmetres que separen Ulldeter de Roda de Ter. D'aquests, 52 valents van aconseguir arribar a la meta. L'organitzaven les diverses seccions territorials de l'ANC d'Osona i el Ripollès conjuntament amb la Unió Excursionista de Vic i Ski Club Camprodon.

A les cinc de la tarda van sortir els corredors del refugi d'Ulldeter i poc a poc van començar a seguir l'eix natural que suposa el riu Ter. Van passar pels controls i avituallaments de Setcases, Vilallonga, Llanars, Camprodon, Sant Pau, Sant Joan, Ripoll i la Farga Bebié abans d'entrar a Osona.

A banda de la gent que els animava a cada poble, va destacar la caminada popular organitzada per Vall de Camprodon per la Independència. Una quarantena de persones van recórrer el tram entre Vilallonga i Camprodon. Una vegada van acabar, tots plegats van gaudir d'una botifarrada a l'entorn d'un pont Nou presidit per una gran estelada. El sopar popular va reunir unes 150 persones.

Al llarg del matí els primers corredors han anat arribant a Roda de Ter on s'hi ha anat aplegant gent d'arreu del Ripollès i Osona. A l'arribada s'han organitzat diverses activitats com un dinar popular, xerrades i un concert del cantautor Ramon Casellas.

A l'alçada de Manlleu s'ha afegit a la Marxa un munt de gent que ha fet el darrer tram d'una manera festiva.

Corredors de la Marxa cap a la Independència al pas per Villallonga de Ter. Foto: Josep Guillamet

Un total de 52 participants de la Marxa van arribar a Roda. Foto: ANC Osona

Una estelada gegant presidint el pont Nou de Camprodon. Foto: Josep Guillamet
Arxivat a