Una gran estelada a la plaça de Vic amb més de 6.500 espelmes

L’acte, organitzat per Vic per la Independència, es farà el proper 11 d’octubre.

Redacció Osona.com
15 de juliol del 2012
576_1342202248DSC09293_Presentaci_Encn_la_Flama_2012
576_1342202248DSC09293_Presentaci_Encn_la_Flama_2012 | Albert Bagué
Foto: Albert Bagué

Aquest dimecres va tenir lloc la roda de premsa de presentació del projecte “Encén la flama”. Es tracta d’un acte que es farà a la plaça Major de Vic el proper 11 d’octubre, organitzat per Vic per la Independència, amb la col·laboració de locals i sectorials de l'Assemblea Nacional Catalana a Osona. La iniciativa neix de la idea promoguda per l’Associació Vergelitana per la Independència (AVI) i consisteix en la construcció sobre la sorra de la plaça d’una estelada immensa. En el cas de Vic tindrà unes dimensions de 28 metres d’amplada i 37 metres de llargada (una superfície de 1.036 m2), feta amb espelmes.

Jordi Ponsa, coordinador de l’assemblea territorial de Vic, va destacar que serà “un acte solemne i de reivindicació nacional” que persegueix diversos objectius. Amb aquest acte es pretén promoure la participació de la societat civil ja sigui a través de la compra de les espelmes (1 euro cada una) o a través de la captació de voluntaris pel dia de l’acte. Segons Ponsa, “no ha de ser només un acte de Vic, volem que totes les assemblees locals i sectorials d’Osona i Ripollès es facin seu aquest acte”. També s’està treballant per implicar el major nombre d’assemblees locals i territorials a nivell català.

Jesús Planchart, membre de l’assemblea local de Vic, va explicar que l’estelada cobrirà uns 1.100 metres quadrats de superfície i que això suposa entre 6.500 i 7.000 espelmes. Per fer la distribució, hi haurà diversos punts de venda. Per cada aportació d’1 euro per espelma s’entregarà una postal numerada acreditativa de la compra. El dia 11 d’octubre l’acte començarà les 6 de la tarda i l’encesa començarà aproximadament a les 8. Es preveu tenir totes les espelmes enceses entorn de 2/4 de 10. Jesus Planchart, va destacar que “abans d’apagar les espelmes, farem un bufada col·lectiva tot demanant un desig”.

La jornada comptarà també amb una vessant artística i és que per a l’ocasió es comptarà amb un escenari obert on tothom qui ho desitgi podrà aportar la seva actuació. Ja hi ha confirmades les actuacions de La Nova Euterpe, la coral Brusquina de l'AMPA de l'Escola de Música i Rafael Subirachs. Amb totes les espelmes enceses hi haurà la interpretació de diversos himnes catalans com són La Muixeranga, La Balanguera, Aquestes Muntanyes i Els Segadors. Maria Carme Vilaró, responsable de la vessant artística de l’acte, ha fet una crida a les formacions musicals de la comarca per tal de participar en l’acte.

Lluís Poch, membre de l’Associació Vergelitana per la Independència, ha explicat com va sorgir la idea de fer aquesta acció a Verges, municipi on s’ha fet dues vegades i ja n’hi ha una tercera de programada. Poch, s’ha mostrat satisfet per l’interès de Vic i ha destacat que compten amb el suport necessari per part de Verges.

Per seguir tota la informació d’aquest acte s’ha obert un bloc des d’on s’anirà informant dels participants i de l'ordre d'actuacions.
Arxivat a