La Marxa cap a la independència vol l'estelada a tots els ajuntaments d'Osona

El conjunt d’actes arrenca amb un homenatge a l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló.

Redacció Osona.com
09 de juliol del 2012
El balcó de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló, amb l'estelada.
El balcó de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló, amb l'estelada. | Osona per la independència
El balcó de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló, amb l'estelada. Foto: Osona per la independència

Unes 300 persones van participar aquest dissabte a l’homenatge a l’estelada de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló. Així arrenca el conjunt d’actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana en el marc de la Marxa cap a la independència, que ha de culminar el proper 11 de setembre amb una gran manifestació a Barcelona sota el lema “Catalunya, nou estat d’Europa”.

Aquest primer acte ha estat un homenatge al municipi de Sant Pere de Torelló pel fet de ser el primer d’Osona que va penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament i que va decidir no treure-la fins que se celebrés un referèndum per decidir el futur de Catalunya.

L’acte va comptar amb la lectura del manifest de la Marxa cap a la Independència a càrrec de Salvador Bardolet, membre del consell assessor i del manifest elaborat expressament per a l’ocasió, en el qual s’insta als alcaldes a penjar les estelades als seus ajuntaments. Després de les lectures, l’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, va despenjar l’estelada del balcó, que hi oneja des del setembre del 2011, i en va fer entrega al coordinador de la Vall del Ges, Manel Ballester. Aquest, seguidament, va fer entrega d’una estelada a cada representat de les diverses seccions locals i territorials d’Osona per tal que les facin arribar als alcaldes i ajuntaments tot instant-los a penjar-les de manera permanent als balcons.

Fàbrega va assegurar que el país viu un context “d'urgència nacional que fa totalment necessària la independència”. I va afegir que “la desobediència civil i la confrontació amb l’Estat espanyol és necessària per avançar cap a la llibertat”.

L’acte va comptar amb l’actuació de la Colla de Sant Pere i Grallers SPT i va finalitzar amb el Cant dels Segadors interpretat pels grallers de Sant Vicenç.

Ara, les activitats seguiran amb la Marxa cap a la independència Ulldeter-Roda de Ter , que tindrà lloc els propers 21 i 22 de juliol. Es tracta d’una marxa de resistència de 110 quilòmetres i de diverses marxes populars que resseguirà el curs del riu Ter fins arribar a Roda de Ter on hi haurà un dinar popular i diverses activitats.
Documents