Arrenca la festa major de Vic

El tret de sortida el donarà la Crida a les Festes, aquest dissabte, amb la rua de les tres colles dels caps de llúpia.

Redacció Osona.com
29 de juny del 2012
576_1310140641_Adri_Costa_MG_5679_Festa_Major_Sant_Miquel_Vic_2011
576_1310140641_Adri_Costa_MG_5679_Festa_Major_Sant_Miquel_Vic_2011 | Adrià Costa
Presentació de la festa major, al vestíbul de l'Ajuntament de Vic. Foto: Albert Alemany

La ciutat de Vic celebra una vegada més la festa major, amb un munt d’activitats adreçades a tots els públics, del 29 de juny al 9 de juliol. El tret de sortida el donarà la Crida a les Festes, programada per aquest dissabte, dia 30 de juny, amb la rua de les tres colles dels capgrossos, que es trobaran a la plaça Catedral, on hi haurà un sopar popular i un concert de xarangues. Destacar que enguany hi haurà l’estrena de la cançó de la Crida i dels balls dels caps de llúpia, obra de Joan Sitges, acompanyats per la Banda de l’Escola de Música de Vic.

La participació ciutadana ha tornat a ser essencial en l’edició d’enguany. Així, una comissió de festes representada per veïns han configurat la programació amb l’objectiu que sigui una festa el màxim de participativa i concorreguda.

En total, s’han programat un total de 63 actes durant 12 dies.  Com a novetat,  l’exposició “Capgrossos, Pigues i Berrugues. Figueres, Olot i Vic i els seus esparriots”, que s’inaugurarà aquest divendres, dia 29 de juny a les 19:00 h al Temple Romà, i es podrà veure fins al 22 de juliol. La trobada castellera de la festa major serà el diumenge, dia 1 de juliol a les 12.00 h a la plaça Major, amb la participació dels Sagals d’Osona, Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sabadell i on els amfitrions provaran nous reptes com la construcció d’un 5 de 8. El mateix dia a la tarda, Vic acollirà la festa major de les festes tradicionals i populars, que rep el nom de Xurriacada. A partir de les 19:00 h, la plaça Major, es farà una concorreguda cercavila per alguns dels carrers del centre històric, amb els gegants de la ciutat de Vic i dels diferents barris, caps de llúpia, grallers, sagals, colla sardanista i dansaires de Sant Miquel.

Una altra de les novetats d’enguany és l’actuació de la banda municipal de l’Escola de Música de Vic, formada per més de 60 persones. Oferirà un concert dirigit per Ferran Angli a la plaça Catedral el dimecres, dia 4 de juliol a les 20:30 h. Tot seguit, a les 22:30 h, es farà el tradicional concert de la plaça Major amb “Quatre Barres en concert”, amb cançons de rock català.

El dijous, 5 de juliol, dia de Sant Miquel, es farà el tradicional seguici de l’Ajuntament de Vic fins a la catedral, on tindrà lloc l’ofici de la festa major a les 11:30 h. Destacar que enguany la geganta estrena pentinat i els capgrossos, vestuari.

El consistori infantil també ha tingut participació en la confecció de la festa major i el divendres, dia 6 de juliol, a les 18:00 h a la rambla del Passeig, es farà una gimcana infantil. Altres activitats pels menuts  tindran lloc a la Bassa dels Hermanos. El castell de focs previst pel diumenge, dia 8 de juliol, a les 22:15 h al Sucre, i la conferència Balmesiana, el dilluns 9 de juliol a les 20:00 h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, tancaran els actes de la programació d’enguany.

El cartell de la festa major ha estat obra de Carla Rafart, que ha guanyat el concurs de cartells.

També s’ha editat una revista on hi ha tota la programació de la festa major i un programa de butxaca que s'ha distribuït a totes les cases de Vic.

Presentació de la festa major

 

Tota la programació de la festa major



-------------------
Galeries de fotos:

2011
-Focs artificials
-la Contracrida
-Concurs de colles sardanistes
-Concert de la Principal de la Bisbal
- Diada de Sant Miquel
- Concert d'Obrint Pas
-Cercavila de gegants
-Correfoc
- Festa de la Cultura Popular
-Jornada castellera
-La Crida
-Birranostrum

2010
- Sarau d'estiu
- Castell de focs
- Contracrida
- Ball de Tornaboda
- Concurs de Colles Sardanistes
- Concert de gralla
- La Principal de la Bisbal
- Diada de Sant Miquel dels Sants
- Els Pets
- Correfoc
- Trobada de xarangues
- Trobada castellera
- Tribut a Sau
- Jocs Bésties
- Crida a les festes
- Birranostrum
- Urbedansa

2009
- Castell de focs
- Ball de tornaboda
- 84è concurs sardanista
- Gimcana dels Sagals d'Osona
- Ball de gralles

- Concert de la Principal de la Bisbal
- Diada de Sant Miquel
- Actuació castellera

- Baixada de carretons
- Concert de Gossos
- Balls de ciutat
- Nit clònica
- Birranostrum

- Urbedansa

2008
- Torbada castellera
- Diada de Sant Miquel dels Sants

2007
- Dinar Popular
- Correfoc
- Concert de Lucrecia
- Diada de Sant Miquel dels Sants
- Concert i ball amb la Principal de la Bisbal

2006
- Festa Major

2005
- Festa Major

2004
- Castell de focs

Foto: Adrià Costa
Arxivat a