Catuav i Mapex guanyen els Premis Innovacat

Enguany s’ha batut el rècord de projectes presentats, amb un total de 55.

Redacció Osona.com
27 de juny del 2012
Premis Innovacat.
Premis Innovacat. | Adrià Costa
Premis Innovacat. Foto: Adrià Costa

Aquest dimarts dia 26 de juny, ha tingut lloc a El Morter de Manlleu l’acte de lliurament dels Premis Innovacat 2012, que arribaven a la seva quarta edició. Les empreses Catuav i Mapex han estat les guanyadores, en els apartats d’Empresa Jove i Empresa Avança respectivament. Enguany s’ha batut el rècord de projectes presentats, amb un total de 55.

El premi Empresa Jove, amb una dotació de 12.000 euros, es lliura a una empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d’activitat, que destaqui per la seva capacitat d’expansió i creixement. En aquest cas, s’ha emportat el guardó Catuav, de Moià, que ha presentat “Termofarm”, una nova línia de negoci basada en l’ús de petites aeronaus no tripulades que milloren l’estalvi energètic de les granges.

Pel que fa al premi Avança, dotat amb 20.000 euros, s’ha atorgat a Mapex, de Vic, per una plataforma modular de gestió de la productivitat, qualitat, traçabilitat i manteniment que permet integrar i informatitzar tots el mitjans involucrats en els diferents processos productius. Aquest premi es destina a una empresa innovadora de més de cinc anys d’activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats.

Com a novetat, aquest any s'ha incorporat un nou premi addicional per a les dues empreses guanyadores. Es tracta d’un viatge empresarial fet a mida per conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l‘empresa.

També s’han atorgat cinc premis extraordinaris a Haast, Imedic plus, Rainsac, Stèvia Osona i Viefe, que consisteix en 20 hores d'assessorament personalitzat, que es realitzaran a les empreses amb professionals experts en les diferents matèries.

A l’acte de Manlleu hi han assistit unes 200 persones. El lliurament de premis ha estat conduit pel periodista de Catalunya Ràdio Xavier Graset i hi ha assistit l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que ha dirigit unes paraules als assistents. També hi eren presents l’alcalde Pere Prat, el delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i els representants de les empreses i entitats impulsores, com Oriol Guixà, Pere Girbau, Quim Carandell, Joan Font, Núria Macià i Josep Terradellas, entre d’altres.

Pere Prat ha destacat les xifres dels guardons: “Tres edicions i 113 projectes empresarials  presentats,  168 si hi sumem els d’aquesta edició. Aquest números avalen el projecte, aquest números ens permeten dir que els Premis Innovacat són un projecte consolidat ja no només a nivell comarcal si no a nivell català”. L’alcalde ha tancat el seu parlament oferint Manlleu a les empreses: “Com deia l’eslògan d’aquesta edició, les grans idees i els bons projectes no caben a qualsevol lloc, però a Manlleu estarem encantats d’acollir-los, recolzar-los i ajudar-los a créixer”.

La flor i nata de la comarca

Enguany, Casa Tarradellas s’ha afegit per primera vegada a l’organització d’aquest certamen, formada fins ara per les empreses Benito Urban, Bon Preu, Girbau i La Farga Group, i l'OPE de l’Ajuntament de Manlleu, com a representant del sector públic.

Els Premis Innovacat van crear-se l’any 2005 per la inquietud de Benito, Bonpreu i l’OPE. En cada edició, biannual, han sumat un nou soci, primer va ser Girbau, després La Farga Group i en aquesta edició Casa Tarradellas. O sigui, les cinc companyies més importants de la comarca.

Els objectius dels Premis Innovacat es mantenen sense gaires canvis al llarg dels anys. Innovacat neix amb la vocació de fomentar la innovació i l’activitat de valor afegit al territori, i en aquesta línia es continua treballant.

Aneu al web dels Premis Innovacat




Galeries de fotos dels premis Innovacat:
- Edició 2012 (Adrià Costa)
- Edició 2010 (Adrià Costa)
- Edició 2008 (Adrià Costa)
-Edició 2006 (Osona.com)
Arxivat a