Sant Miquel de Balenyà insisteix en reclamar un cert grau d'autonomia a Seva

Aquest diumenge, els veïns i Balenyà Decideix han organitzat un acte per explicar què és una Entitat Municipal Descentralitzada.

Redacció Osona.com
14 de juny del 2012
Balenyà Decideix i l'Associació de Veïns de Balenyà han organitzat per aquest diumenge, dia 17 de juny, un xerrada per tal d'explicar a tothom què és una EMD (Entitat Municipal Descentralitzada) i els avantatges que suposaria per a Sant Miquel de Balenyà. L’acte tindrà lloc a la pista poliesportiva del nucli de Seva, a partir de les 3 de la tarda.

La iniciativa s’emmarca en la campanya de recollida de firmes en favor de l’EMD a Sant Miquel de Balenyà, que aposta per desvincular-se de l’Ajuntament de Seva en alguns àmbits. Un EMD és un tipus d'entitat territorial per sota de l'Ajuntament, que es regeix per  una junta de veïns, al capdavant de la qual hi ha un president. Aquestes entitats tenen una certa autonomia i poden gestionar alguns temes que només afecten al seu àmbit territorial. Normalment, les EMD corresponen a antics municipis que d'aquesta manera recuperen una part de la seva autonomia perduda, o a nuclis de població de prou entitat dins de municipis extensos amb diverses localitats al seu interior.

Precisament, la xerrada anirà a càrrec de representants d’un d’aquests nuclis que s’han independitzat, en concret l’EMD de Valldoreix. Parlaran Josep puig, president d’aquesta EMD i de l’agrupació d’Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya; i Juanjo Cortés, tècnic de protocol i relacions ciutadanes de l’EMD de Valldoreix i secretari de l’Agrupació d’Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya.

La xerrada començarà després de l'arrossada popular organitzada prèviament i de la posterior actuació musical de Mercè Subirachs. Els tiquets per a l'arrossada es poden comprar fins aquest dijous al Casal Municipal i al Pentina’t com Vulguis.

Es dóna la curiosa circumstància que la històrica reclamació de Sant Miquel de Balenyà coincideix amb l’alcaldia a Seva d’Eric Vila, veí del nucli, que va impulsar el partit Unió Municipal, format per gent vinculada a Sant Miquel de Balenyà. Aquesta és la primera vegada que una formació sorgida integrament del nucli accedeix a l’alcaldia.

Doneu la vostra opinió al Fòrum Pobles de Sant Miquel de Balenyà