Vic haurà de repetir la votació sobre el reglament dels plens

L’equip de govern considera que hi ha “dubtes” legals sobre els terminis en els quals es va presentar la documentació a l’oposició.

Redacció Osona.com
13 de juny del 2012
L’equip de govern de l’Ajuntament de Vic ha informat a tots els portaveus dels grups de l’oposició que la normativa que regula el funcionament dels plens s’haurà de tornar a votar en el proper ple del mes de juliol. La normativa ja s’havia aprovat en el passat ple.

Segons un portaveu del consistori, “hi ha dubtes” sobre els terminis en els quals es va presentar la documentació pertinent a l’oposició i, per tal de preveure possibles al·legacions, s’ha optat per tornar a repetir la votació. En el ple del passat 4 de juny, Georgina Rieradevall (CUP) ja va advertir que el debat era il·legal, precisament pel retard amb el qual es va lliurar la documentació.

La normativa, en l’ordre del dia del proper ple, ja inclourà les esmenes de SI que es van afegir a l’anterior sessió. Aquestes esmenes contemplen que els ciutadans puguin  fer cinc preguntes al ple (que s’hauran de presentar amb anterioritat) i que els plens es passaran a fer a les 6 de la tarda, per tal de facilitar l’assistència.

La inclusió de les aportacions de SI facilitarà que la proposta es torni a aprovar sense problemes. A l’anterior ple, es va tirar endavant amb els vots de SI, ERC i CiU. ICV-EUiA i la CUP hi van votar en contra i PxC i PSC es van abstenir.

La nova normativa contempla diversos aspectes, que van ser molt criticats per l’oposició, sobretot per part la CUP. Entre aquests, destaquen la restricció de les mocions (una per cada grup i una segona si fa referència a competències  municipals) i les preguntes (tres per cada grup i una per cada regidor), i que la secretària no llegirà els acords i es passarà directament al debat. A més, els debats aniran a càrrec del portaveu del grup i les votacions ja no es faran més a mà alçada, sinó que també les anunciarà el portaveu de cada un dels grups.
Arxivat a