Els aspirants als Premis Innovacat presenten els seus projectes en «uns minuts»

Els guardons estan organitzats per les cinc grans empreses de la comarca.

Redacció Osona.com
01 de juny del 2012
Una de les participants, presenta el seu projecte al jurat.
Una de les participants, presenta el seu projecte al jurat. | Adrià Costa
Una de les participants, presenta el seu projecte al jurat. Foto: Adrià Costa

Les 54 empreses que opten als premis Innovacat han exposat aquest dijous els seus projectes davant del jurat. L'acte ha tingut lloc a la sala d'exposicions Can Puget de Manlleu.

Al llarg del mes de maig, els representants de les empreses participants han pogut assistir de forma voluntària a una sessió formativa sobre “com presentar un projecte en pocs minuts”. A finals del mes de juny es realitzarà l’acte de lliurament dels Premis Innovacat 2012.

La quarta edició dels Premis Innovacat presenten un rècord de participació, amb 54 projectes: 16 a la categoria d’Empresa Avança (30%) i 38 a la categoria d’Empresa Jove (70%). L’any 2010 es van presentar un total de 44 projectes, per tant, ha augmentat un 23% en relació a l’edició anterior.

Pel que fa a la procedència dels projectes, 39 són de la comarca d’Osona, sis de Barcelona (ciutat) i nou d’altres comarques. Dels 39 projectes osonencs, 11 són de Manlleu.

La flor i nata de la comarca

Enguany, Casa Tarradellas s’ha afegit per primera vegada a l’organització d’aquest certamen, formada fins ara per les empreses Benito Urban, Bon Preu, Girbau i La Farga Group, i l'OPE de l’Ajuntament de Manlleu, com a representant del sector públic.
Els Premis Innovacat van crear-se l’any 2005 per la inquietud de Benito, Bonpreu i l’OPE. En cada edició, biannual, han sumat un nou soci, primer va ser Girbau, després La Farga Group i en aquesta edició Casa Tarradellas. O sigui, les cinc companyies més importants de la comarca.

Els objectius dels Premis Innovacat es mantenen sense gaires canvis al llarg dels anys. Innovacat neix amb la vocació de fomentar la innovació i l’activitat de valor afegit al territori, i en aquesta línia es continua treballant. En aquest marc, se segueixen convocant dos guardons:

- Premi Empresa Avança. Premi a l’empresa innovadora de més de cinc anys d’activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats. Té una dotació econòmica de 20.000 euros.

- Premi Empresa Jove. Premi a l’empresa innovadora de recent creació, de fins a cinc anys d’activitat, que destaqui per la seva capacitat d’expansió i creixement. Té una dotació de 12.000 euros.

Com a novetat, aquest any s'ha incorporat un nou premi addicional per a les empreses guanyadores de cada categoria. Es tracta d’un viatge empresarial fet a mida per a l’empresa guanyadora per conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l‘empresa.

A més, les empreses que s'han presentat als premis, i que ho hagin sol·licitat en el full d’inscripció, podran optar a un pla d’acompanyament en la gestió empresarial. Aquest acompanyament consistirà en 20 hores de consultoria de la mà d’un professional expert.

Aneu al web dels Premis Innovacat


 

Galeries de fotos dels premis Innovacat:
- Edició 2010 (Adrià Costa)
- Edició 2008 (Adrià Costa)
-Edició 2006 (Osona.com)
Arxivat a