El ple de Torelló prioritza la reurbanització del carrer Rocaprevera

Els veïns s’hauran de fer càrrec del 29,7% del cost de l'obra, o sigui, 107.000 euros.

Redacció Osona.com
30 de maig del 2012
La reurbanització del carrer Rocaprevera és una de les obres principals prevista en el Pla de Barris per al 2012. En el ple de dilluns passat, l’Ajuntament de Torelló va establir les contribucions especials que caldrà aplicar. El cost de les obres supera els 360.000euros.

Tal com va explicar l’alcalde, Santi Vivet, el carrer Rocaprevera és una prioritat dins del Pla de Barris: “Convé fer-lo. Sobretot tenint en compte que és molt utilitzat per la gent gran”, que hi passa per anar al Casal de la Gent Gran, al Centre de Dia o a la residència. L’alcalde pensa que la reforma d’aquest carrer serà molt útil per reduir la velocitat dels vehicles perquè serà de plataforma única, sense voreres.

El cost de les obres està fixat en 361.586,83 euros, quantitat de la qual l’Ajuntament suporta 200.145,42 euros (la resta és subvenció de la llei de barris). De la quantitat que correspon a l’Ajuntament, els veïns hauran d’assumir el 29,75% del cost total de l’obra, és a dir 107.572,08 euros. Aquesta quantitat és una previsió inicial ja que, un cop finalitzada l’obra, en funció del cost real, les liquidacions s’ajustaran a l’alça o a la baixa. El mòdul de repartiment de la quota dels veïns es fixa en el metre lineal de façana.

A preguntes dels grups de l’oposició, Sant Vivet va assegurar que s’intentarà adaptar les contribucions a les possibilitats econòmiques dels veïns. Un cop iniciat els tràmits de l’actuació, es calcula que les obres del carrer Rocaprevera podrien començar pels volts de la tardor.

Per altre cantó, el ple va aprovar l’adhesió del municipi a la Declaració del Dia d’Europa, via Associació Catalana de Municipis (ACM), amb l’únic vot en contra de PxC; i a la Declaració de Vic, sorgida de l’assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per tal de donar suport al compromís local envers la resolució Rio+20. El ple va desestimar una moció de PxC sobre l’estat del carrer Progrés a causa dels despreniments de roques. També es va parlar de desnonaments i de la plaça Nova, entre d’altres temes.

Nota de premsa d’ICV Torelló

Arxivat a