Els nens vigatans també aposten per la independència

Vila d’Abadal presideix una sessió del consistori infantil.

Redacció Osona.com
24 de maig del 2012
Josep M. Vila d'Abadal va presidir el consistori vigatà.
Josep M. Vila d'Abadal va presidir el consistori vigatà. | Ajuntament de Vic
El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha celebrat aquest dimarts a la tarda una sessió amb els alumnes que enguany han format part del consistori infantil i que són de sisè de primària de totes les escoles de la ciutat. L’intercanvi d’opinions i d’informació ha estat molt fructífer i els alumnes s’han posicionat favorablement per la independència de Catalunya. També han volgut fer arribar a Vila d’Abadal “orgull que sentim com a vigatans de que el nostre alcalde lideri un projecte com aquest a nivell nacional’.

 Els regidors infantils representen a la seva escola i actuen com a portaveus amb diferents temes que afecten el municipi. La independència de Catalunya ha estat un dels que s’ha tractat durant aquest curs, tant a la mateixa escola com a l’Ajuntament. Aquest dimarts, asseguts a la sala de plens de l’Ajuntament de Vic i amb l’alcalde de la ciutat i la regidora d’Educació Anna Erra han pogut posar en comú alguns dels temes que s’han tractat al llarg d’aquest curs escolar.

Una gran majoria de regidors infantils han manifestat que a les seves classes pràcticament tots els nens i nenes es mostraven favorables a la independència de Catalunya, excepte a una escola de la ciutat on no es contemplaria aquesta majoria. El president de l’AMI els hi ha preguntat si els alumnes nouvinguts es mostraven favorables a la creació d’un estat propi i, també, una àmplia majoria ha manifestat que sí. Potser els alumnes més reticents eren els que tenien “família a Espanya”, ha explicat una regidora infantil, perquè “potser es pensen que amb la independència hi hauria un mur, una frontera entre els dos països i això en cap cas ha de ser així”.

També han manifestat a l’alcalde que molts nens “pensen el que pensen el seus pares” respecte a aquest tema perquè potser “encara no tenen un criteri propi”. Vila d’Abadal els hi ha dit que “la vostra generació teniu la missió d’explicar bé perquè Catalunya vol ser independent” i en aquest sentit “us demano la vostra col·laboració”.

També els hi ha preguntant si els hi agradava que el seu alcalde liderés aquest projecte i la gran majoria ha dit que sí, “ens sentim molt orgullosos que sigui així”. Les reflexions dels nens i nenes han estat espontànies però també amb molt de sentit comú. Així un nen ha preguntat “Per què Espanya no ens vol donar la independència?”, un altre ha apuntat que “Espanya s’està aprofitant de nosaltres” i una tercera que “és de justícia que ens reconeguin els nostres drets com a poble”.

L’alcalde de Vic els hi ha explicat que l’Estat espanyol “té molt clar que Catalunya és una nació però no ens ho vol reconèixer” i també que els hi ha argumentat que amb un estat independent “podríem gestionar els nostres diners i els temes que ens són propis” i per tant “ja no parlaríem de crisi”. Tot i això, Vila d’Abadal ha volgut puntualitzar que “volem un estat independent des de la democràcia i la pau” i que “hem d’evitar l’odi”.

Vila d’Abadal ha tancat la sessió manifestant que “Catalunya serà independent quan ho vulguin la majoria de catalans” i que “per ser independent has de tenir el sentiment de voler-ho ser”.
Arxivat a