El Solc es trasllada a Alpens, Sant Boi i Sant Martí d'Albars

Xarop de Canya, Un honor i La Banda d’en Vinaixa, propostes per al cap de setmana.

Redacció Lluçanès.com
17 de maig del 2012
La revetlla de Sant Isidre a l'Alou va comptar amb una quarantena de persones.
La revetlla de Sant Isidre a l'Alou va comptar amb una quarantena de persones. | Cicle Solc
La revetlla de Sant Isidre a l'Alou va reunir una quarantena de persones. Foto: Cicle Solc

L’Alou- Sant Agustí del Lluçanès va acollir el passat dilluns el cicle Solc al Lluçanès 2012 . Per a l’ocasió i amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Isidre, es va fer una botifarrada popular i ball amb La Sonsoni. Hi van assistir unes 40 persones, que van poder gaudir d’un ambient molt familiar.

Aquest cap de setmana, el cicle Solc es presenta molt atapeït, amb activitats a Alpens, Sant Martí d’Albars i Sant Boi de Lluçanès.

ALPENS

Dissabte 19 de maig, el Solc arriba a Alpens. dins els actes de la Fira del Jovent i la XI Trobada Internacional de Forjadors. Així, durant la tarda de dissabte es presenta la interpretació de “Festa Alpens 1873: Cabrinetty contra Savalls” i Xarop de Canya animarà la celebració pels carrers del poble. Aquesta formació és la primera que va actuar el Solc el 1993 que en aquella ocasió actuava a Sant Boi del Lluçanès.

Xarop de Canya
Procedència del grup: Vallès Oriental ( Lliçà d’Amunt)
Nom de l’espectacle: Terrajocs
Formació i Instruments: tres gralles, dos percussions i un actor-animador
Presentació: Xarop de Canya és un grup amb gairebé 25 anys d’experiència en l’animació de les festes del nostre país amb un segell propi en el tractament de la música i el teatre de carrer. Per segon any, Xarop de Canya ha estat escollit per dinamitzar la Fira del Jovent d’Alpens. Els músics i el Capitano engrescaran les diferents proves de la contesa carlina-liberal (vermells-verds) i sols l’unió i cooperativisme entre les dues colles decidirà qui són els guanyadors. Una cercavila post sopar conclourà la festa.

SALSELLES- SANT MARTÍ D’ALBARS

Diumenge 20 de maig és el torn del concorregut Aplec a Salselles, organitzat per la Junta Parroquial de Sant Martí d’Albars. A les 2 del migdia tindrà lloc el dinar popular i seguidament hi haurà l’animació de sobretaula i ball amb Un Honor, format per Francesc Marimon a l’acordió i Marcel Marimon a la guitarra i veu.

Un Honor
Procedència del grup: Barcelona
Disc editat recentment: Carta a un amic (CD de Marcel Marimon)
Presentació: pare i fill es retroben en alguna ocasió especial per compartir música i cant de dues o més generacions. Cadascú creu que és UN HONOR poder estar una estona acompanyant l'altre.

SANT BOI DE LLUÇANÈS

El mateix diumenge 20 de maig se celebren paral·lelament les festes de Sant Baldiri a Sant Boi de Lluçanès. Durant tot el matí hi haurà activitats infantils i parades de fira i a les 2 del migdia un dinar popular. Mentre dura el dinar hi actuarà un cantautor local i desprès serà el torn de La Banda d’en Vinaixa, que farà un repertori de ballables i animació de sobretaula.

La Banda d’en Vinaixa
Procedència del grup: Granollers (Vallès Oriental)
Nom de l’espectacle: Ball folc d’envelat
Formació i Instruments: Enric Montsant, gralla i tarota; Joan Gomis, baix elèctric i Pol Aumedes, acordió diatònic.
Presentació: La versió reduïda de La Banda d’en Vinaixa està formada per tres dels seus components. Entre els tres, reparteixen música folc per ballar i escoltar. Es nodreixen del repertori de La Banda d’en Vinaixa però fan el que volen.